Paul Scholes završio karijeru nakon 17 godina u Unitedu

Objavljeno: 31.05.2011. 13:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Legenda Manchester Uniteda i engleskog nogometa, Paul Scholes (36) odlučio je prekinuti nogometnu karijeru i objesiti kopačke o klin. No, veliki engleski nogometni klub ne pušta svoje legende samo tako pa će Scholes preuzeti posao trenera.

Putem službenih internet stranica manutd.com Paul Scholes je poručio da je donio tešku odluku da nakon 17 godina provedenih u prvoj momčadi Manchester Uniteda objesi kopačke o klin.

- Nisam čovjek od velikih riječi ali mogu iskreno reći da je igrati nogomet bilo sve što sam ikad želio raditi. Pružena mi je velika prilika da svoj san ostvarim u velikom klubu kao što je Manchester United. Odluka o prekidu karijere nije bila laka ali smatram da je došlo vrijeme da prestanem igrati. Velika je privlegija što sam imao priliku pomoći momčadi da osvoji 19.  naslov prvaka Engleske - poručio je Scholes.

Scholesov odlazak vrlo je emotivno doživio manager Sir Alex Ferguson. Upravo ga je Fergie sredinom 90-ih uveo u prvu momčad. Već u svom prvom nastupu pokazao je kakav će biti igrač. Debitirao je u Liga kupu protiv Port Valea u sezoni 1994/95 i odmah u prvom nastupu zabio dva gola. Za Manchester United Scholes je nastupio respektabilnih 676 puta i jedan je od arhitekta današnjeg Manchester Uniteda.

- Što mogu reći o Paulu Scholesu, a da to nisam već rekao. Nedostajat će nam zaista fenomenalan nogometaš. Paul je uvijek bio potpuno predan ovom klubu i drago mi je da će se pridružiti mom trenerskom timu jer uvijek je bio inspiracija igračima svih dobi i znamo da će to nastaviti raditi i kao trener - sa suzom u oku je poručio Sir Alex Ferguson.

Veliki klubovi se ne riješavaju samo tako svojih legendi pa je Manchester United odmah nakon što je najavio prekid karijere Scholesu ponudio trenerski ugovor koji je i prihvaćen.

Prije nego li preuzme ulogu trenera, navijači Manchester Uniteda će moći vidjeti Scholesa na terenu još jednom, na oproštajnoj utakmici koja bi trebala biti odigrana u kolovozu. Detalji o utakmici još nisu poznati, no nagađa se da klub svom zaslužnom igraču sprema oproštajnu utakmicu za pamćenje.

Engleski mediji nagađaju i da Scholesova nagla odluka o umirovljenju znači i da je Sir Alex Ferguson pronašao njegovog zamjenika u momčadi. Šuška se da bi Scholesov nasljednik trebao biti Luka Modrić kojeg Ferguson namjerava kupiti od Tottenhama. Navodno će Manchester ponuditi Spursima 20 milijuna funti i Dmitra Berbatova kako bi ih privolio da pristanu na transfer.


Komentari