Atletičarka Slobode

Paula Šimunćić istrčala normu za Europsko prvenstvo u Gruziji

Objavljeno: 08.05.2016. 16:13

U Zagrebu je u organizaciji AK Agram održan već peti po redu međunarodni atletski miting “Memorijal Gorana Subotića” na kojem je nastupio čak 300 natjecatelja.

Lucija Pokos pobijedila na 200 metara s vremenom 24,05 i odlasku u Rio se približila na samo 85 stotinki sekunde. U istoj utrci mlađa juniorka Ena Krebelj zauzela je 5. mjesto s 24,25, dok je Orhideja Lešćak zauzela 15. mjesto. Rezultat Ene Krebelj je manje od sekunde do norme za Europsko mlađe juniorsko prvenstvo. No Ena je bila bolja na 100 m kod seniorki gdje je osvojila treće mjesto s 12,57 i tako se približila normi i u ovoj discilini( 12,25).

Dudek najbolja

U svojoj disciplini na 400 m uvjerljivo je pobijedila je i Kristina Dudek na 400 m sa 54,37 s što je gotovo sekundu brže nego prije godinu dana na istom natjecanju. U istoj utrci nastupile su još Marija Hižman (6.mjesto), Mateja Jambrović (7.mjesto) i Martina Kučina (14.mjesto).

Kod seniorki ugodno je iznenadila mlađa juniorka Paula Šimunčić koja je bila brža od norme potrebne za nastup na Prvanstvu Europe u Gruziji ovog ljeta. Trčala je 7:24,88 min. No Palua će unatoč tome, za put na prvenstvo morati još pobijediti barem jednu od 2 konkurentice i to boljim rezultatom. Naime, na prvenstvu mogu nastupiti po 2 predstavnice jedne država dok Hrvatska već ima 3 trkačice sa normom. Kod seniora najbolje se se iskazao povratnik David Šalamon. Među seniorima na 400 m zauzeo je 4. mjesto sa osobnim rekordom 49,62.  

Mičuda treći

Odličan je bio i Mirko Mičuda bacivši kladivo 68,98 m što je bilo dovoljno za 3. mjesto. Damir Posavec u skoku u vis sa 195 cm što mu je bilo dovoljno također za 4. mjesto. Uglavnom , ovo je bio ohrabrujući početak sezone za sve varaždinske atletičare koji konkuriraju  za velika svijetska natjecanja u Riju,Gruziji,Poljskoj, Tunisu i Nizozemskoj. Sezona se nastavlja sljedeći vikenda u Sloveniji, Srbiji, Švicarskoj i drugim mjestima.

Komentari