Perišić: Osvojit ću novi naslov s Borussijom Dortmund!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 03.06.2011. 11:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (22) privukao je veliku pažnju njemačkih medija nakon što je iz Club Bruggea prešao u aktualnog prvaka dortmundsku Borussiju za 5,5 milijuna eura

Ugledni njemački list Bild napravio je veliki intervju s mladom hrvatskom zvijezdom. Prenosimo ga u cijelosti.

Kakva su vaša očekivanja od Borussije (D)?

- Velika! Čuo sam da nam je prva velika utakmica, ona u Superkupu sa Schalkeom. To će zasigurno biti nešto posebno!

Što znate o Borussiji?

- Njen sam navijač od malih nogu. Nogomet sam zapravo počeo pratiti kad je Borussia 1997. osvojila europski naslov. Chapuisat i Möller su bili moji idoli.

Borussia je neočekivano osvojila naslov. Vaši ciljevi s klubom?

- Iako će biti teško: bit ću prvak s Dortmundom. Imamo mladu i vrlo dobru momčad. U Ligi prvaka, najvažnije je da prođemo prvi krug.

U prošloj ste sezoni s 22 pogotka bili prvi strijelac belgijskoga prvenstva. Koliko često ćete zabijati u Bundesligi?

- Naravno, sretan sam kad zabijam, ali ne težim isključivo tome da budem strijelac, važnije mi je da momčad pobijedi. Bez obzira tko postigne pogodak.

Možete igrati na više pozicija. Koju preferirate?

- Prvo ću se morati izboriti za mjesto u sastavu. Mogu igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu. U Bruggeu sam igrao lijevog veznog i to je dobro funkcioniralo. Odgovara mi kad mogu ulaziti u kazneni prostor.

Vaše mišljenje o treneru Jürgenu Kloppu?

- Imao sam priliku razgovarati s njim i bio sam uzbuđen zbog toga. Ugodna je i dobra osoba. Sportski direktor Michael Zorc i trener Klopp rekli su mi što očekuju od mene. Uostalom, najskuplja sam im kupovina u zadnjih devet godina! Zbog toga su očekivanja velika, no trudit ću se da ih ispunim.


Komentari