veznjak iz sigeca ludbreškog

INTERVJU: Mladi nogometaš Petar Brlek briljira u poljskom velikanu Wisli: ''Konačno sam opravdao očekivanja''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.06.2017. 18:43

Zadnja izmjena: 16.06.2017. 19:10

Petar Brlek, mladi nogometaš rodom iz Sigeca Ludbreškog, trenutno igrač poljskog prvoligaša Wisle iz Krakowa jedan je od naših rijetkih mladih igrača koji standardno igra u nekom klubu u inozemstvu. Otkako je početkom 2016. godine iz Slaven Belupa otišao u Poljsku, Petar kaže kako je sazrio kao igrač i kako je sada spreman za korak dalje. Odigrao je 31 utakmicu u prvenstvu te postigao 9 pogodaka uz dvije asistencije, dok je u četiri utakmice u Kupu zabio jedan gol, što za veznog igrača uopće nije loše.

Iako ne dolazi iz sportske obitelji, njegov talent nije mogao proći nezapaženo. Kako kaže, to je od malih nogu bilo jedino u čemu se vidio.Kao i svaki igrač iz našeg kraja, svoje je prve korake napravio u Varteksu, a zatim je prešao u Koprivnicu u Slaven Belupo.Iako razdoblje u Slavenu pamti po dobrom, prema njegovim riječima, to je bila samo priprema za sve ono što ga sada čeka vani.

- Vani je neki drugi svijet. Tek sam u Poljskoj počeo pokazivati na terenu ono što su svi očekivali od mene već i prije. Eto, ovaj korak se pokazao jako dobrim.- rekao je Petar.

Skupio je preko 50 nastupa za reprezentaciju i govori mi kako mu je cilj jednog dana nastupati za A reprezentaciju. Na pitanje koja je osoba najviše utjecala na njegovu karijeru i koja mu je najviše pomogla, Petar odgovara:

- Ja bih rekao da je to moj tata koji me vozio svaki dan na treninge dok sam još igrao u Varteksu i to je bilo presudno. Tu je isto trebalo puno odricanja jer nije bilo lako pokupiti me svaki dan poslije škole i voziti od Ludbrega do Varaždina.- napomenuo je i dodao kako mu je jako žao što Varteks više nije prvoligaš jer je baš taj klub za njega prvi klub u Hrvatskoj.

Petar je igrao u reprezentaciji u svim uzrastima.

Wisla ima 14 naslova prvaka Poljske

- To je jedan od najtrofejnijih klubova u Poljskoj koji u zadnjih par godina nije tako uspješan kao prije, ali sada se vraćamo na stare staze uspjeha i mi već sljedeće sezone ciljamo jako visoko.- kaže nam Petar i dodaje da iako su ove sezone završili na 6. mjestu zbog lošijeg početka, sljedeće sezone žele više.

Kako kaže, između poljske i hrvatske lige je velika razlika, što u infrastrukturi,što u financijama.

- Iako poljska liga nije ''top'' , tamo se puno više živi za nogomet, ljudi to prate i ono što je nabitnije, na utakmicama ima navijača.- objašnjava nam.

Prema njegovim riječima, klubovi u Poljskoj više plačaju, ali vjerojatno ni jedan klub ne plača kao Dinamo.

Brlek je trenutno jedna od jačih karika poljskog kluba.

Svaki početak je težak

- Naravno da mi je na početku bilo teško, nisam niti igrao puno ali sam imao sreće što su u klubu bila dva Slovenca i oni su mi pomogli u svemu, ali nakon pola godina je sve sjelo na svoje mjesto.- govori nam i dodaje kako je Krakow jako lijepi grad i da je sretan tamo.

Za svaki uspjeh treba i odricanja, a tako i kod njega. Doma u Sigetec dolazi svakih pola godine, ali kaže kako je već navikao na odvojenost od obitelj.

Cilj mu je kako kaže, što duže ostati igrati vani.

- Nakon Poljske, jednog dana bih volio zaigrati u Španjolskoj. Ne mora to nužno biti baš Španjolska, ali novi iskorak bih volio napraviti, dakle, Hrvatska je bila prvi korak, Poljska drugi, a treći korak neka bolja liga.- za kraj je rekao Petar

 

 

 

 

 

Komentari