STK Varaždin na tronu

Petra Petek i Bojana Poljak na državnoj smotri do zlata pojedinačno i u paru

Objavljeno: 21.03.2016. 15:41

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 15:41

Foto: STK varaždin

Petra Petek postala je po drugi puta pojedinačnom prvakinjom države, dok je par Bojana Poljak i Petra Petek isto tako osvojio zlatnu medalju u paru.

Petra je do svojeg zlata došla preko grupe gdje je prvo pobjedila Anu Murat iz Stk Dugo Selo rezultatom 4 0. Nakon toga meca pobjedila je Dinu Pervan iz Stk Pula rezultatom 4 1 da bi u zadnjem mecu u grupi dobila Maju Šuman iz Stk Opatija rezultatom 4 0.

Nakon grupne faze uslijedilo je igra na ispadanje gdje je   za ulazak u četvrtfinale pobjedila Ljiljanu Janković iz Stk Pule rezultatom 4 2. U četvrtfinalu u dosta nervoznom i izjednačenom meču pobjedila je igračicu Stk Tis Natašu Steljić rezultatom 4 2.

Nakon toga uslijedila je "ljepotica turnira"i pobjeda rezultatom 4 3 protiv Lee Rakovac. U tom meču Petra je gubila 3 1 da bi nakon toga odličnom igrom nanizala 3 seta i pobjedila.

U finalu ju je čekala 1.sa hrvatske rang liste seniorki Ivana Tubikanec iz Dr.Časla i tu je Petra pokazala da joj trenutno nema premca u Hrvatskoj i nadahnutom igrom je osvojila zlato rezultatom 4 0.

Da bi uspjeh za Stk Varaždin bio još veći pobrinuo se par Bojana Poljak i Petra Petek koji je isto tako odnio zlato. Prvo su u četvrtfinalu svladale Ljiljanu Janković i Dinu Pervan iz Stk Pula rezultatom 3 0.

Nakon toga u polufinalu svladale su par Ivana Tubikanec i Paula Markati rezultatom 3 0. U finalu su pokazale svu svoju nadmoć svladavši par Dorina Srebrnjak Stk Mladost i Klara Cakol Dr Časl rezultatom 3 0. Bojana i Petra  na cijelom turniru nisu ispustile ni seta.

Zaista izvanredni uspjesi za članice STK Varaždin Petru Petek i Bojanu Poljak i trenera Saše Suhodolčana jer ove zlatne medalje spadaju među najveće uspjehe STK Varaždin u povijesti kluba.

Komentari