Petrijanečki Cole i York ove sezone zabijaju kao od šale

Objavljeno: 19.04.2015. 08:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Sjećate li se fantastičnog nogometnog dvojica Manchester Uniteda Yorka i Colea. Riječ je o napadačima koji su se odlično nadopunjavali i predstavljali strah i trepet za obrambene igrače i vratare na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće. No jeste li znali da i petrijanečki Orač ima Cola i Yorka. Riječ je o Ivanu Telebaru i Deniju Žnidariću koji ove sezone zabijaju kao od šale.

Andy Cole za Crvene vragove igrao je od 1995.do 2001. godine i postigao impresivna 93 pogotka. Dwight York u Manchester United stigao je 1998. godine iz Aston Ville i od tada je s Coleom činio fantastični napadački dvojac.

Samo se još dva dva dvojica mogu se mjeriti s Colom i Yorkom, a to su Shaquille O'Neal i Kobe Bryant u vrijeme LA Lakersa te Karl Malone i John Stockton koji su predvodili košarkaše Utaha Jazza u devedestim godina prošlog stoljeća.

No, vratimo se na nogomet jer ove godine Orač iz Petrijanca ima Colea i Yorka. To su Deni Žnidarić i Ivan Telebar.

Žnidarić je u dosadašnjem tijeku prvenstva postigao 10 pogodaka i drugi je strijelac lige, dok je Telebar prvi strijelac 2.ŽNL Zapad s 18 postignutih pogodaka.

- Gotovo smo kao Cole i York, bez obzira što nismo tamnoputi - rekli su kroz smiješak Deni i Ivan koji se nogometnom ne bave profesionalno već im je to zabava. Iako je riječ o amaterskim ligama, nije lako postići toliki broj pogodaka. 

- Ove sezone dominiramo ligom pa mnogo i zabiljamo, no bez velike požrtvovnosti cijele ekipe ne bi stigli ni naši pogoci - rekao je 22- godišnji Deni Žnidarić kojem je kao i Ivanu ove sezone gušt igrati u petrijanečkom šestoligašu.

- Odlična je atmosfera u ekipi i ove sezone stvarno briljiramo u prvenstvu. Ekipa je mlada i vjerujem da ćemo ostati na vodećoj poziciji do kraja sezone - dodao je Ivan.

Orač prvo mjesto u 2.ŽNL Zapad drži s četiri bodova više od drugoplasiranog Omladinca.

- Vjerujem da ne možemo ispustiti prvo mjesto. Imamo ekipu koja će sljedećih sezona trajati i u Prvoj županijskoj ligi - zaključio je 26-godišnji Ivan.

Komentari