slučaj stadion

Planiraju li White Stonesi uskoro prosvjed zbog toga gdje će igrati njihov klub?

Objavljeno: 13.07.2017. 19:52

Zadnja izmjena: 13.07.2017. 20:10

Foto: arhiva

Nakon što je NK Varteksu odbijena molba da igra na stadionu u Zagrebačkoj ulici i dalje se prašina oko cijele te situacije nije slegla. Prema nekim informacijama navijači NK Varteksa, White Stonesi planiraju organizirati čak i prosvjed protiv ove odluke. 

Dakle, NK Varteksu je ponuđeno na korištenje igralište u Jalkovcu, a službene utakmice mogu odigravati na stadionu Slobode što navijači ovog kluba očito ne žele i ne mogu prihvatiti jer smatraju da je mjesto NK Varteksu na stadionu u Zagrebačkoj. S obzirom da je, prema riječima gradonačelnika Čehoka, korištenje sportskih objekata u domeni ZŠUG-a Varaždin pitali smo predsjednika Alena Runca za komentar.

- NK Varteksu su ponuđeni najbolji uvjeti. Stadion u Zagrebačkoj je preopterećen. Gradonačelnik im je čak ponudio uređenje terena, prostorija i dva sanitarna čvora u Jalkovcu u vrijednosti od minimalno 200 tisuća kuna. Dnevno zaprimam gotovo desetaka poziva podrške za odluku koja je donesena - rekao je Alen Runac, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Varaždina koji se zapitao da li itko misli i na ostale klubove koji djeluju na području grada, a i istaknuo kako ostali nogometni klubovi kao što su NK Udarnik, Zelengaj, Gojanec i Mladost Biškupečka sami održavaju terene misleći pritom kako je NK Varteksu zaista ponuđeno dovoljno ako ne i više.

Za komentar o cijeloj situaciji pitali smo i Stjepana Cveka, predsjednika NK Varaždin te Željka Črnila koji je pak predsjednik NK Slobode i oboje se slažu kako ne vide ništa sporno u tome da se službene utakmice odigraju na jednom od 6 najljepših stadiona u Hrvatskoj, pritom misleći na stadion Slobode. Vedran Šalamun, predsjednik NK Varteks na naše pitanje planiraju li White Stonesi prosvjed odgovara:

- Ne mogu vam ni potvrditi ni poreći planiraju li navijači prosvjed, pokušajte ih kontaktirati putem njihove službene stranice na facebooku. - bio je kratak Šalamun.

Reakcija gradonačelnika

S druge strane, jasan je bio i gradonačelnik Ivan Čehok koji je na naš upit oko mogućeg prosvjeda White Stonesa rekao:

 - Bilo kakve prijetnje prema Gradu Varaždinu zbog nesporazuma nećemo trpjeti. Grad Varaždin neće odlučivati o dodjeli sportskih terena, to je učinio Habuš u svoje vrijeme dodjelom igrališta u Jalkovcu i vidimo kako je to ispalo. O tome odlučuje ZŠUG Varaždin od kojeg sam službeno zatražio mišljenje i očitovanje, a struka je već rekla svoje. NK Varteksu je ponuđeno čak da mogu trenirati i u Hrašćici, dakle već na tri različita mjesta, a imaju mogućnost i da njihovi pioniri treniraju na pomoćnim terenima na stadionu u Zagrebačkoj. - kazao je za kraj Čehok.

Do White Stonesa nismo uspjeli doći u trenutku pisanja ovog članka, a u narednim danima ćemo vidjeti da li će navijači krenuti u pohod obrane svog kluba ili će se strasti napokon slegnuti.

Komentari