DJEČJA OLIMPIJADA

Foto - Počeo je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

Objavljeno: 26.04.2022. 08:08

Zadnja izmjena: 26.04.2022. 08:11

U školskoj-sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju, jučer je počela najveselija i najbrojnija manifestacija u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i brojnih partnera, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina. Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, vraća se Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u svom 19. izdanju.

Festival je otvoren likovnom radionicom na temu sport na kojoj su mnogobrojni vrtićarci pokazali svoje crtačko umijeće.

Stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga, Anica Sitar, naglasila je kako je Varaždin jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je ove godine odlučio nastaviti s dobrom tradicijom, obzirom da je Hrvatski olimpijski odbor odlučio da neće nastaviti s olimpijadom.

- Prijavio se velik broj vrtića, njih čak 16, i svi su s radošću dočekali nastavak ove divne tradicije, a djeca se danas mogu izraziti putem likovnih radova – rekla je Sitar te pozvala sve roditelje, djedove, bake, susjede, prijatelje da dođu i podrže vrijedne male sportaše kroz čitav olimpijski tjedan.

Dražen Cesar, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju, istaknuo je u ime Grada Varaždina zadovoljstvo pokroviteljstvom ove hvalevrijedne manifestacije.

- Izuzetna mi je čast što će se održati najbrojnija i sigurno najveselija olimpijada. Sudjelovat će 16 vrtića, 450 mališana te 140 odgajateljica, a radosti i zabave sigurno neće nedostajati – izjavio je Cesar.

Raspored

Olimpijada se nastavlja i sutra u 10 sati kada je na redu teniski višeboj na terenima TK „Varteks” s početkom u 10 sati. Vožnja spretnosti biciklom, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, održat će se u srijedu, 27. travnja, od 10 sati, kod dvorane „Varaždin“ u Graberju. Četvrtak, 28. travnja, rezerviran je za natjecanja u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“, koja će početi u 10.30 sati.

Veliko finale 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina biti će, kao i dosad, na stadionu „Sloboda“ u petak, 29. travnja, od 16 sati. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te atletskim disciplinama –  trčanju na 50 m, skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti 4x25 m. U slučaju lošeg vremena u petak, završnica Olimpijskog festivala održati će se u ponedjeljak, 2. svibnja.

Komentari