aquacity

Počinje nova sezona 'Triatlon lige Beciklin', pridružite se!

Objavljeno: 11.06.2024. 12:53

Zadnja izmjena: 11.06.2024. 12:53

Na prostorima sportsko-rekreacijskog centra Aquacity u nedjelju, 16. lipnja, počinje nova, 13. sezona popularne "Triatlon lige Beciklin".

Prvo kolo triatlona počinje u 9.10 sati, i to startom najmlađih u disciplini aquatlon (plivanje + trčanje), a u 9.30 sati startaju natjecatelji u disciplinama supersprint i sprint triatlon. Sudjelovanje su najavili i triatlonci iz Mađarske i Slovenije, a tu su i domaći natjecatelji iz svih županija sjeverne Hrvatske, Zagreba, Siska, Petrinje i drugih krajeva.

Predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95 Ladislav Gregorinčić rekao je da u ligi mogu sudjelovati svi zainteresirani te da su discipline prilagođene na način da se u ovom atraktivnom sportu mogu okušati i oni koji to još nisu probali. Tako je za najmlađe (limače i mlađe kadete) pripremljeno natjecanje u aquatlonu, 100 metara plivanje + 600 metara trčanje. Za kadete, juniore, seniore i veterane postoje dvije discipline: supersprint triatlon, koju čini 375 metara plivanja + 14 km bicikla + 2,5 km trčanja, te disciplina sprint za iskusnije i bolje pripremljene triatlonce, koja se sastoji od 750 metara plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja.

- Sve je to znak da nas očekuje jedno lijepo i atraktivno triatlonsko natjecanje, a TK Marathon 95 kao nositelj organizacije potrudit će se da sve prođe u najboljem redu i da bude još zanimljivije - poručio je Gregorinčić.

Glavni sponzor natjecanja, Trgovina biciklističkom opremom "Beciklin", počastit će natjecatelje s nekoliko nagrada koje će biti podijeljene kroz tombolu na kraju svakog kola i prilikom proglašenja najboljih.

Komentari