Hrvatski školski sportski savez potaknut cjelokupnom situacijom pandemije bolesti COVID-19 uzrokovanih virusom SARS CoV-2, pokreće projekt pod nazivom „SPORT U 2020.“
U projekt će inicijalno biti uključeni učenici koji su do sada sudjelovali u projektu HŠSS-a pod nazivom „Igram pišem, lajkam“. Međutim, pozivaju i sve ostale učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj da se pridruže i sudjeluju u projektu.
Što je cilj projekta?
Učenici koji vole pisanu riječ, koji su otprije znali da svoje misli mogu dobo izraziti pišući sada mogu tu sklonost podijeliti sa drugima.
"Molim vas pišite na temu SPORT u 2020. godini. I sami ste svjedoci nevolja koje su zadesile ljude na planetu. Pandemijska bolest uzima ljudske živote, redefinira svjetsku ekonomiju, stavlja nas na kušnju u mnogim pogledima. Uz sve to, ostavlja duboke tragove i u sportu.

Najnovija vijest o premještanju termina održavanja Olimpijskih igara u Tokiju za godinu dana, te niz odgoda ili otkaza velikih međunarodnih natjecanja i više su dovoljan razlog da o njima pišete. Pišite i o sportašima koji su morali otkazati treninge, utakmice. Pišite i o svojim osjećajima koji su povezani s apstinencijom od sporta. Zavirite malo u povijest, otkrijte neku zanimljivost s kojom ova naša recentna nevolja moda ime veze. Pišite i o našem velikom natjecanju koje smo morali odgoditi za studeni – ISF svjetsko školsko prvenstvo u košarci za učenike mlađe od 15 godina. Pišite, ne štedite se!", piše između ostalog u pozivu Hrvatskog školskog sportskog saveza.


Kako sudjelovati u projektu?
Kada ste sigurni da imate dobar tekst, pošaljite ga na e-mail adresu: [email protected] A, sve detalje oko uvjeta sudjelovanja pogledajte OVDJE. 

 

Ključne riječi: HŠSS, sport,

Komentari

27.03.2020. 19:50h Zadnja izmjena: 27.03.2020. 19:56