RUKOMET

Polagano se otkrivaju novi termini za odigravanje završnica natjecanja

HRS

Objavljeno: 16.04.2020. 19:04

Zadnja izmjena: 16.04.2020. 19:22

Europska rukometna federacija (EHF) najavila je novu moguću promjenu termina odigravanja Final 4 Lige prvaka za rukometaše. Prema novom planu, završni turnir u Koelnu mogao bi se igrati 28. i 29. prosinca ove godine. A to drugim riječima znači da će igrači trenirati i putovati punim intenzitetom u vrijeme božićnih blagdana.

Prema orignalnom planu, Final 4 Lige prvaka ove sezone trebao se igrati 30. i 31. svibnja u Koelnu. Ali globalna kriza s korona virusom (COVID-19), prisilila je EHF sredinom ožujka,  da Final 4 najkvalitetnijeg klupskog natjecanja prebaci za 22. i 23. kolovoza.

Liga prvaka u problemima

Kako se kriza ne smiruje i mnoge zemlje još dugo neće ukinuti karantenu, kao niti omogućiti sportašima treninge i dopustiti putovanja, a zdravlje sportaša i gledatelja je najvažnije, EHF je odlučio ponuditi novu promjenu termina završnog turnira. Inače, svi oni koji već imaju kupljene karte moći će ih koristiti za te termine.

Definitivna potvrda toga trebala bi uslijediti 24. travnja nakon sastanka Izvršnog odbora Europske rukometne federacije. Tada će se donijeti i odluka o tome kad će se igrati susreti osmine i četvrtfinala Lige prvaka.

Komentari