Prva ŽNL

Polet (C) u 'ludom' derbiju s dva crvena kartona i sedam golova svladao Ivančicu

Objavljeno: 22.05.2016. 20:01

Zadnja izmjena: 22.05.2016. 20:41

Foto: Ivan Tomašković

U Cestici je odigran derbi 23. kola Prve županijske lige između domaćeg Poleta i Ivančice, a u jednoj 'ludoj' utakmici slavili su domaći 5:2.

Poveli su Cestičani u 35. minuti preko Tomislava Kunšteka koji je glavom zabio za vodstvo, dok je na 2:0 za domaće povećao Marko Vidrač dalekometnim udarcem s tridesetak metara. Ivančani su u prvom dijelu imali dvije do tri vrlo izgledne prigode, no nisu uspjeli svladati vratara Poleta Nikolu Šipeka.

Uzbudljiv drugi dio

U drugi dio gosti su krenuli silovito i već u petoj minuti nastavka smanjili preko Darka Jagića, koji se odlično ubacio u prazan prostor i loptu prebacio preko domaćeg vratara. U nastavku se u dvije izgledne prigode našao Mihael Jerebić. Jednom je pucao pored gola, dok je drugi put na visini zadatka bio Šipek.

S druge strane Cestičani su bili neumoljivi. Iz jednog kontranapada u 69. minuti Tino Hutinski našao sa na šesnaest metara i pogodio suprotne rašlje za 3:1. No, samo tri minute kasnije Ivančani su smanjili na 3:2. Strijelac je ovaj put bio Jerebić iskoristivši pogrešku domaće obrane. U nastavku su gosti krenuli po izjednačenja, ali primili su četvrti gol. Na dugu loptu loše je reagirala gostujuća obrana, a Sandi Martan izašao je sam pred vratara i zabio za 4:2. Pritom su se gosti bunili tražeći prekršaj na centru, no glavni sudac Dragutin Pajtak samo je odmahnuo rukom. Iznerviran trener gostiju Damir Friščić zatim je napustio teren, a Marko Loparić je zbog dva prigovora sucu zaradio dva žuta kartona. Samo dvije minute kasnije pocrvenio je domaći veznjak Marko Vidrač nakon namjernog udaranja protivničkog veznjaka.

Ljut Friščić

Konačnih 5:2 postavio je Martan svojim drugim golom u 87. minuti ponovo iz kontranapada.

- Ivančica je u nekim periodima utakmice imala inicijativu, no vjerujem da smo bili bolja momčadi i zasluženo smo slavili - rekao je trener - igrač Poleta, Danijel Tekić.

Vrlo ljut nakon utakmice bio je gostujući trener Damir Friščić.

- Totalno nezasluženo smo izgubili. Nadam se da sudac Pajtak više neće suditi Ivančici - dodao je Friščić.

U preostalim utakmicama 23. kola, vodeći Nedeljanec je 3:1 bio bolji od Sloge, trećeplasirana Bednja je remizirala sa šemovečkom Mladosti 3:3, Orač i Dubravka odigrali su 1:1, dok je Čevo iznenadilo Obreš slaveći 3:1. Još u subotu Rudar 47 je bio bolji od Plitvice u Selniku 3:2, dok je margečanska Mladost pobijedila Dravu s minimalnih 1:0.

Atmosferu s derbija u Cestici pogledajte u fotogaleriji.

Komentari