Popović će MVP naslov proslaviti ruski; uz kavijar i votku

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 18.04.2011. 08:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

Marko Popović (28) u nedjelju navečer je u Trevisu doživio najblistavije trenutke u svojoj karijeri.


Sa 18 koševa i 11 asistencija, uz Poljaka Lampea (26 koševa), bio je ključni igrač pobjede Unicsa u finalu Eurokupa nad Cajasolom iz Seville (92:77). Njegov doprinos prepoznali su i nazočni novinari pa je proglašen najboljim igračem završnog turnira ovog natjecanja.

Koju sekundu nakon što je sirena označila kraj finala igranog u Trevisu, Popović je jurnuo ka ocu Petru i bratu Ivanu koji su ga došli bodriti. Svima njima, a ponajprije samom Marku, kanula je suza radosnica kada je objavljeno tko je MVP turnira.

- Ovo mi je najemotivniji trenutak kada je u pitanju Markova karijera. Ovom je utakmicom pokazao da je kao igrač potpuno sazrio - kazao je presretni otac.

Ushićeni Marko bacao se iz jednog u drugi zagrljaj suigrača. Potom je pred hrvatskim novinarima kazao:

- Kad mi je došao Saša Đorđević, tako velik igrač, i kazao da sam zaslužio ovaj trofej bio sam izvan sebe. Sve i da ga nisam dobio, zbog načina na koji mi je to rekao, puno mi znači. Ovo posvećujem svojoj braći Luki i Ivanu, nećaku Roku i sinu Adrijanu.

Popović je prvi Hrvat koji je proglašen za najboljeg igrača jednog Final Foura nakon Tonija Kukoča i 1993. godine i to baš u dresu domaćina ovog turnira Benettona. Pitali su ga novinari kolika je za njega čast to što ga se može spominjati u istoj rečenici s Kukijem.

- To je suludo i pokušati me s Kukijem usporediti. Bilo kako bilo, ovo mi je jedan od najsretnijih trenutaka u karijeri. Dakako, kad su trofeji u pitanju, uvijek mi je nekako najdraži onaj prvi kada sam sa Zadrom 2003. osvojio regionalnu ligu finalnom pobjedom nad Makabijem. Zapravo, teško ovo mogu usporediti s tim trofejem jer u momčadi kao Unics, kad igraš kao stranac, nije lako osvojiti pojedinačni trofej kao što je MVP. Bolje ću odmjeriti sve ovo kada mi se slegnu emocije.

A Marko je vrlo emotivan sportaš, što kod njega cijeni i njegov trener Jevgenij
Pašutin:

- Osim što može igrati razigravača, a i jedan je od najboljih šutera za tricu u Europi, Marko je i vrlo srčan igrač. On igra stalno s istim intezitetom, bilo da vodimo plus 20 ili gubimo minus 20. Svaki trener voli imati takvog igrača u momčadi.

Pop je najavio da će proslaviti veliku pobjedu Unicsa na ruski način. Spomenuo je kavijar, a mi smo dodali da će vjerojatno biti i votke. No, on i suigrači neće smjeti pretjerati jer već sljedeći vikend u njegovu Kazanju čeka ga novi Final Four. Ovaj put je to u regionalnoj VTB ligi u kojem će u polufinalu na jaki ruski Himki.

Komentari