SKIJANJE

POTVRĐENO Vozi se Audi FIS svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2021.

Objavljeno: 26.12.2020. 18:41

Zadnja izmjena: 26.12.2020. 18:47

Crveni spust na Sljemenu i službeno je dobio zeleno svjetlo za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2021. Potvrdio je to danas Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskoga kupa za tehničke discipline za muškarce, koji je provjerio kvalitetu sljemenske slalomske staze u snježnoj kontroli, obveznoj za sve organizatore utrka FIS Svjetskoga kupa, piše na službenoj stranici Snow Queen Trophy.

Zahvaljujući trudu organizatora i djelatnika skijališta Sljeme zaduženih za pripremu staze, Crveni spust ove je godine za FIS-ovu kontrolu bio spreman još početkom prosinca, odnosno najranije otkako se održava Snježna kraljica. „Zeleno svjetlo“ koje je Emmanuel Couder dao utrkama na rasporedu 3. i 6. siječnja 2021. stoga je bilo samo formalnost, a snježna je kontrola poslužila da se dogovore završni detalji oko pripreme staze.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, utrke će se održati bez gledatelja te uz najstrože protokole zaštite zdravlja i sigurnosti svih sudionika događanja. Ženski slalom na rasporedu je u nedjelju, 3. siječnja, s početkom prve vožnje u 12.30 i druge u 16.00 sati, dok će se muška slalomska utrka održati u srijedu, 6. siječnja, i to sa startom prve vožnje u 12.15, a druge u 15.30 sati.

Tako da očekujemo dobar nastup Varaždinca Istoka Rodeša, Filipa Zubčića i ostalih vrhunskih hrvatskih skijaša.

 

Komentari