puno trkača unatoč kiši

FOTO: Kiša nije pokvarila raspoloženje na varaždinskom polumaratonu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.09.2017. 15:22

Zadnja izmjena: 17.09.2017. 16:22

Foto: Viktor Hranić

Povodom Dana oslobođenja Varaždina, danas se u organizaciji trkačkog klua ''Marathon 95'' trčao 23. po redu Varaždinski polumaraton. Atraktivna staza polumaratonske utrke (21.097,5 metara) te utrke građana i juniora na 5 kilometara dijelom prolazila je povijesnim središtem Varaždina, a start i cilj bio je na Kapucinskom trgu.

Sve je krenulo od 7.30 sati podizanjem startnih brojeva, a start utrka za djece bila je u 9:30 sati. U 10:30 održao se  start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara. Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Goran Grdenić iz AK Velika Gorica, a najbolji rezultat od Varaždinaca je postigao Igor Goričan zazevši treće mjesto. Kod žena, najbolja je bila Bojana Bjeljac iz AK Dinamo-Zrinjevac, dok je Jasmina Ilijaš iz AK Varaždin zauzela treće mjesto. Sve rezultate možete pogledati ovdje.

Inače, cijeli program na Kapucinskom trgu bit će promocija sporta, rekreacije i zdravlja. Uz Grad Varaždin, Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina, Policijsku upravu varaždinsku i Varaždinske županije, u Varaždinski polumaraton uključili su se polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin izradom unikatnih finišerskih medalja za polumaratonce.

Utrka je imala i  humanitarni značaj jer je 10 kuna od svake uplaćene polumaratonske startnine izdvojeno za Centar Tomislav Špoljar. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec predstavit će svoje programe i projekte zdravog života i prehrane, predstavit će se Klub nordijskog hodanja Varaždin, a članovi Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin mjerit će tlak i šećer u krvi. Uključit će se i Varaždinska građanska garda i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Komentari