ZSUGV

Poziv sportašima da se priključe akciji darivanja krvi

Objavljeno: 25.03.2020. 18:45

Zadnja izmjena: 25.03.2020. 18:49

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac poslao je dopis svim članicama Zajednice da se priključe akciji darivanja krvi.

"S obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa i na potrebe Opće bolnice Varaždin za zalihama krvi, Gradsko društvo crvenog križa Varaždin, Djelatnost za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pozivaju vas da se priključite darivanju krvi.", piše u dopisu.

Poziv je upućen sportašicama i sportašima s područja grada Varaždina, uz napomenu da krv mogu darivati zdrave osobe, između 18 i 65 godina starosti.

Također, važno je pridržavati se aktualnih uputa koje vrijede prilikom darivanja krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, a detalje možete potražiti na: https://obv.hr/organizacijska-struktura/odjel-transfuzijsku-medicinu-31/

Zbog izvanredne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj bilo je potrebno reorganizirati rad na Odjelu za transfuzijsku medicinu te se darivanje krvi odvija svaki radni dan osim u utorak kada izlaze na akcije dobrovoljnog darivanja krvi izvan ustanove. Na darivanje krvi zamoljeni ste doći u ponedjeljak i u petak od 7:30 do 11 sati, a u srijedu i u četvrtak od 7:30 do 13 sati.

- Pokažimo i ovom prilikom solidarnost i veliko srce koje krasi sportaše i rekreativce!, poručuje Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Komentari