EHF Lige prvaka

PPD Zagreb do boda protiv Wisle u varaždinskoj Areni

PPD Zagreb

Objavljeno: 26.10.2022. 21:32

Zadnja izmjena: 26.10.2022. 21:35

U utakmici petog kola Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba su u srijedu navečer u varaždinskoj Areni ugostili poljski Orlen Wisla Plock.

U utakmici koja je vrlo lako rezultatski mogla otići na obje strane na kraju smo vidjeli podjelu bodova – 26:26. 'Lavove' su do novog boda u Ligi prvaka predvodili Karpo Sirotić sa četiri pogotka i Dino Slavić sa osam obrana.

Zagrebaši su solidno otvorili utakmicu. Napad je predvođen Stefanom Dodićem izgledao dobro međutim obrana se dosta mučila – pogotovo sa naletima Yasuhira i Kosorotova. Wisla u par navrata uspijeva pobjeći na dva ili tri pogotka razlike međutim 'Lavovi' svaki put nalaze način da se vrate – ponajprije preko Timura Dibirova koji je u prvih 30 minuta bio precizan pet puta. Što se strijelaca kod gostiju tiče, po četiri pogotka Lovre Mihića s krila i Abela Serdia s crte. Nakon prvih 30 minuta minimalna prednost Wisle (14:15).

Poljaci u prvom dijelu nastavka koriste nekoliko vezanih napadačkih grešaka Zagrebaša i bježe na +3 međutim Zagreb predvođen Karpom Sirotićem stiže a u 47' minuti i prestiže Wislu (23:22) dok se u posljednjih pet minuta susreta ulazi sa 25:25. Poljaci na kraju promašuju šut i daju Zagrebu priliku da u zadnjih desetak sekundi stigne do pobjede međutim to se nije dogodilo  - rezultat na kraju 26:26.

Treba istaknuti sjajnu rolu Karpa Sirotića u drugom dijelu koji je napadački gotovo sam vukao Zagreb do izjednačenja a skoro i do pobjede. Dino Slavić dodao je osam obrana u ključnim trenucima susreta. Kod Poljaka šest pogodaka Serdia i pet Lovre Mihića.  

Sljedeća utakmica PPD Zagreba na rasporedu je u subotu kada 'Lavovi' putuju u Osijek na ogled s istoimenim domaćinom u sklopu Paket 24 Premijer lige. U idućem kolu Machineseeker EHF Lige prvaka, Zagrebaši za tjedan dana u Areni Zagreb dočekuju rumunjski Dinamo Bukurešt.

PPD Zagreb – Orlen Wisla Plock 26:26 (14:15)

PPD ZAGREB: Slavić 8 obrana, Panjtar; Kos 1, Ćavar 3, Faljić, Klarica, Gojun, Klis, Musa 2, Sirotić 4, Matanović 4, Dibirov 6, Dodić 1, Kavčić 2, Leimeter 2, Grahovac 1. Trener Ivica Obrvan.

ORLEN WISLA PLOCK: Pilipović 5 obrana, Jastrzebski; Daszek 2, Lučin 2, Piroch 1, Yasuhira 1, Sroczyk, Serdio 6, Šušnja, Krajewski 1, Perez 4, Terzić, Dawydzik, Mihić 5, Zhitnikov, Kosorotov 4. Trener Xavier Sabate.

Izjave nakon utakmice:

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba: "Čestitke mojim igračima na sjajnoj borbi za svaku loptu. Obrana je izgledala puno bolje u drugom dijelu i mislim da je to ono što nas je vratilo u život. Pomiješani su osjećaji – naravno da smo sretni s bodom međutim isto tako kada ne iskoristiš taj zadnji napad za pobjedu ostaje neki gorak okus u ustima. Ipak, uzmemo li sve u obzir, moramo biti sretni s bodom."

Karpo Sirotić, igrač PPD Zagreba: "Otvorili smo susret slabo na obe strane međutim u drugom dijelu smo izgledali puno bolje. Moram biti iskren i reći da je u zadnjem napadu cilj bio zabiti pogodak ali isto tako i ne izgubiti loptu i otvoriti Wisli put do pobjede. Bilo je lijepo igrati ovdje večeras a sada moramo izvući zaključke i pripremiti se što je bolje moguće za utakmicu protiv Dinamo Bukurešta kako bi bodovi ostali u Zagrebu."

Komentari