klub i načelnik u svađi..

Predsjednik MRK Vidovec dao ostavku: ''Vladajućoj strukturi u Vidovcu smeta što se najtrofejniji klub razvija''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.03.2018. 18:17

Zadnja izmjena: 13.03.2018. 18:20

Danas je u Vidovcu konferenciju za medije održao, sada već bivši predsjednik MRK Vidovec Slavko Melnjak koji je tom prigodom dao ostavku na mjesto predsjednika.

U poslanom priopćenju Melnjak je svoju ostavku pokušao objasniti te naveo kako je sve kulminiralo nepoštivanjem dogovora od strane načelnika Općine Brune Hranića vezano uz proračunska sredstva koji je klub trebao dobiti za kalendarsku godinu 2018.

Naime, kako navodi Melnjak, početni je dogovor bio da klub dobije 150 000 kuna iz proračuna, što je odlučeno i izglasavanjem proračuna, a kasnije je prema njegovim riječima klub u proračunu prebačen među ostale sportske udruge općine Vidovec, što im je automatski smanjilo sredstva. Nadalje, kako piše u priopćenju, na sjednici sportskih udruga općine Vidovec predsjednik Bistrović donosi gotov prijedlog preraspodjele sredstava na koji se više nije moglo utjecati.

- Predsjednik Bistrović i načelnik Hranić su sami odlučili koliko kome pripada, bez obzira na rang natjecanja, troškove putovanja i slično, a moram napomenuti kako je načelnik Hranić kod nekih sponzora inzistirao da nas više ne sponzoriraju - navodi Melnjak i dodaje kako mu je Hranić rekao da im je bolje da igraju ''biciklin ligu'' (najniži rang natjecanja).

Na kraju priopćenja Melnjak navodi da nekim ljudima iz vladajuće strukture u Općini smeta da se najtrofeniji klub razvija te bi se on morao polako ugasiti. Smatra također kako za vidovečkli rukomet dolaze - najteži dani.

''Sve su laži i neistine''

Za komentar smo pitali i prozvanog načelnika Hranića koji nam je rekao kako će uskoro sazvati medijsku konferenciju vezano uz tu temu, ali da je sve navedno što je Melnjak rekao - laž i neistina.

- Ja jesam kontaktirao sa sponzorima, ali u svrhu da pomognu klubu i unatoč svemu doživljavao sam verbalne prijetnje iz kluba, da ćemo visjeti na banderi ako klub neće igrati u prvoj ligi i slično - rekao nam je Hranić.

Dodao je kako sva sredstva iz proračuna idu preko zajednice sportskih udruga i da je MRK Vidovec time dobio 48% svih namijenjenih sredstava, odnosno, oko 118 tisuća kuna.

- Već sam im uplatio 20 tisuća kuna pošto ove godine imaju obljetnicu kluba i bio sam spreman osigurati dodatna sredstva, kao što sam i obećao, dakle 150 tisuća kuna - za kraj je rekao Hranić i dodao kako on nikad nije rekao da klub mora igrati ''biciklin ligu''.

 

 

 

Komentari