nova sezona

Predsjednik ŽRK "Koka", Neven Maruševec: "Grad nema sluha za sport"

Objavljeno: 13.09.2016. 11:44

Zadnja izmjena: 13.09.2016. 11:57

Foto: Sonja Ognjenović

Vodstvo ŽRK "Koka" predstavilo je planove i aktivnosti kluba u natjecateljskoj sezoni 2016./2017. Tako je prva utakmica koja će se odigrati, ustvari i prije početka sezone, ali možemo je nazvati simboličnim početkom, ona s Podravkom, i to u ponedjeljak 19. rujna u 18.30 sati u Areni Varaždin.

- Očekivati pobjedu protiv Podravke bilo bi prepotentno i neozbiljno. Ne znači da ćemo se predati Podravci, ali moramo biti realni. Želja nam je odigrati jednu neizvjesnu utakmicu. Za nas pravo prvrnstvo počinje nakon toga, u Splitu sa Zametom - komentirao je trener ŽRK Koka, Vladimir Canjuga

Neven Maruševec, predsjednik ŽRK "Koka" govorio je o nezadovoljstvu s financijskom potporom Grada kao i nepostojanju Strategije sporta: - Mi kao ŽRK smo u vrhu sporta u Varaždinu. Niti grad, niti Zajednica sportskih udruga ne pokazuje dovoljno razumijevanja za rukometnu zajednicu u Varaždinu. Počelo se raditi na Strategiji sporta Grada Varaždina, ali Grad i dalje ne želi priznati sport kao dio svoje prepoznatljivosti, kao što su to Špancirfest i ostali festivali.

Novi sponzor kluba

Prodružio im se i direktor Arene Varaždin, a to što je tvrtka MAX BöGL novi sponzor ŽRK-a Koka, komentirao je riječima: - Dvorana je napravljena za sport. Rado ugošćujemo i koncerte i sajmove, ali prvenstveno smo tu da sportašima osiguramo funkcionalnu i ugodnu okolinu. MAX BöGL se odlučio za Koku, jer je u ovom trenutku jedini klub koji ima strategiju, upornost, rad sa mladima i transparentnost. Za mene izbor nije bio težak. Ulažemo u klub, odnosno u djecu koja će jednog dana potati prvoligaši.

Trenutno u ŽRK "Koka" funkcionira 6 uzrasnih selekcija, odnosno 200 članica. Natječu se u sedam različitih kategorija: 1. liga, 3. liga, Kadetska liga, Mlađa kadetska liga, Zagrebačka međužupanijska liga, Djevojčice A i Djevojčice B.

 

Komentari