i dalje optimistični

Premda razočarani subotnjim remijem, NK Varaždin spreman za okršaj s Dragovoljcem u srijedu

Objavljeno: 28.08.2017. 15:06

Zadnja izmjena: 28.08.2017. 15:08

Foto: Željko Porobija

Na redovnoj presici u NK Varaždinu jutros su se pred novinarima pojavili pomoćni trener Nikola Šafarić i prvotimac Josip Golubar. Osvrnuli su se na subotnju utakmicu s Kustošijom, ali i na meč koji ih prekosutra čeka s Hrvatskim Dragovoljcem.

Sasvim očekivano, ostali su blago razočarani subotnjim remijem, budući da su Varaždinci imali i vodstvo i inicijativu i prečku i stativu.

Još daleko od maksimuma

Nažalost, nakon greške obrane Zagrepčani su izborili bod, a svoje je viđenje utakmice prvo dao pomoćni trener Šafarić.

- Krenuli smo agresivno, da smo postigli rani pogodak jedino bi pitanje bilo s koliko bismo pogodaka razlike pobijedili. Ovo je jaka liga i uspjet će se samo ako se pruži 100%. Imamo veliku kvalitetu, ali se to još ne pokazuje na terenu, nismo još blizu maksimuma. - izjavio je Šafarić, koji se zahvalio publici jer je njezin odaziv nadmašio i njegova najoptimističnija očekivanja. Uz to je izrazio žaljenje što im se igrači nisu odužili svojom prvom drugoligaškom pobjedom.

- Stvarno šteta, imali smo inicijativu, prečku, stativu, onaj gol nismo smjeli primiti. - pridružio se svom treneru prvotimac Golubar.

Teško gostovanje u srijedu

Međutim, Varaždinci nemaju vremena za žaljenje, jer ih već u srijedu čeka zagrebački Hrvatski Dragovoljac. Oni nakon 2 kola imaju tek 1 bod i njima već gori pod petama uoči meča s Varaždinom. Uz to, treba spomenuti i neugodnu činjenicu da je to momčad koja je na pripremama NK Varaždinu nanijela poraz od uvjerljivih 4:2.

- Znamo kako oni igraju, imaju tri igrača u bloku. Tvrda su ekipa, poraz je bio upozorenje. - rekao je Golubar. Varaždinci na ovom meču vjerojatno neće moći računati na Jerteca, Jagačića i Kulenovića, ali je Šafarić najavio mogućnost nastupa Prahića.

- Možda nije 100% tjelesno spreman, ali to može nadoknaditi svojom inteligencijom. - uvjeren je Šafarić, koji također misli da rezultat prijateljske utakmice ne pokazuje realan odnos snaga. Uglavnom, Varaždinci ipak gaje umjeren optimizam i možda se baš na neugodnom terenu u zagrebačkom Sigetu postigne i prva pobjeda u ovom prvenstvu.

Komentari