ak varaždin

Prijavite se na utrku 'U gaćicama v Gačice' dugu 18 kilometara

Objavljeno: 13.07.2022. 19:26

Zadnja izmjena: 13.07.2022. 19:26

Atletski klub Varaždin i mještani sela Gačice orgniziraju 2. Trail "U gaćicama v Gačice" duljine 18 kilometara koja se održava 24. srpnja s početkom u 10 sati na malonogometnom igralištu Gačice.

Kako navode organizatori, s obzirom da je prošlogodišnje izdanje ove utrke ispalo pun pogodak, želja im je da i ovogodišnja utrka bude još bolja. Utrka počinje na igralištu oko 4 km kružno kroz mjesto Gačice, prolaz kroz startno ciljnu liniju, a zatim nastavak i skretanje na stazu za Vražji stolček (okrepa + kontrolna točka Stotinka). Nastavak prekrasnom šumskom stazom do mjesta Osečka, dolazak na asfalt (cca. 400 m) te nastavak šumskim stazama i putevima rubnih dijelova naselja Radovan (druga okrepa), Lovrečan, Tužno i Lukavec (treća okrepa).

Organizatori napominju da sudionici cijelo vrijeme trče kroz šumu uz puno blagih spuštanja i dizanja pitomim brežuljcima i uz više prelazaka preko potoka. Nakon ribnjaka u Lukavcu slijedi malo veći uspon i nakon prelaska županijske ceste spušta se cca. 400 m do ponovnog dizanja i zadnjeg uspona (cca. 1,5 km prije cilja). Dolaskom na najvišu točku sudionici ulaze u selo Gačice i trčeći kroz naselje ulaze u cilj na malonogometnom igralištu.

Staze će u potpunosti biti označene trakama i na kriznim križanjima bit će volonteri te postavljene table i strelice na zemlji. Također će posebno biti označen svaki kilometar staze. Prijave su trenutno u tijeku te se zatvaraju 17. srpnja, a startnina iznosi 150 kuna po sudioniku. Više detalja te karta dostupni su na stranicama AK Varaždin.

Komentari