ŽNS VARAŽDIN

Foto - Prijedlog nogometnih natjecanja u regiji Sjever za sezonu 2022/23.

Objavljeno: 27.07.2021. 19:45

Zadnja izmjena: 27.07.2021. 20:04

Međužupanijski odbor nogometne regije Sjever danas je raspravljao o sustavu natjecanja u sezoni 2022/23. i mogućim formatima međužupanijske nogometne lige.

Glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak rekao je kako je Međužupanijski odbor danas je donio odluku o prihvaćanju sustava natjecanja pod vodstvom HNS-a.

- Ono što je bitno za nas je da će se formirati jedinstvena liga na području regije Sjever. Tamo će participirati klubovi koji igraju današnju 3. HNL Sjever, a neće se plasirati u četvrti stupanj natjecanja. Isto tako donijet je prijedlog da ispod četvrtog stupnja natjecanja formiramo peti stupanj natjecanja na nivou regije Sjever. On bi objedinio sve klubove današnjih četvrtih nogometnih liga. Znači skupina Čakovec i Varaždin, te Bjelovar, Koprivnica, Virovitica. Tu bi formirali kvalitetu koja bi se onda reflektirala na sljedeći stupanj natjecanja, a to su županijska nogometna natjecanja. ŽNS Varaždin će najvjerojatnije ići s promjenom sustava natjecanja, a to je da ćemo imati kvalitetnu Elitnu ligu s do 12 klubova, tu bi bili oni koji ne bi igrali peti stupanj natjecanja, a potaknuli bi kvalitetu na području ŽNS Varaždin. Ispod toga bila bi 1. ŽNL s deset klubova, 2. ŽNL s 14 i dvije 3. ŽNL s onoliko klubova koliko bi ostalo, a predviđamo da bi to bilo po 10 klubova, najavio je Novak.

Na Skupštini ŽNS Varaždin 18. kolovoza bit će predložen novi sustav natjecanja

Komentari