donacija zakladi Vita

Foto - Prikupljeno više od 14 tisuća eura u humanitarnoj utrci Grada anđela

Objavljeno: 13.05.2023. 19:53

Zadnja izmjena: 13.05.2023. 20:38

Više od 14 tisuća eura prikupljeno je kao donacija za Zakladu za pomoć djeci VITA zahvaljujući rekordnom broju sudionika koji su se prijavili na 4. humanitarnu utrku grada anđela koja je održana ove subote.

Idejni začetnik humanitarne utrke, Damir Habijan, rekao je kako je ovu humanitarnu utrku okarakterizirao rekordan broj prijava - njih 715. Habijan je pritom rekao kako su oni trčeći učinili dobro djelo za svoje zdravlje, ali i za roditelje oboljele djece kojima ova financijska sredstva, kako je istaknuo, puno znače. Prikupljeno je više od sedam tisuća eura te je poduzeće Marlex, kako navodi Habijan, odlučilo donirati svotu u ukupnom iznosu donacija, što znači da je prikupljeno više od 14 tisuća eura u donacijama. 

- Iako smo posljednjih dana svi pratili vremensku prognozu i pribojavali se hoće li nam se kiša smilovati, ovi ovdje sudionici, od djece, njihovih roditelja, članova obitelji, građana svih dobnih skupina, koji su odlučili otrčati krug za bolesnu djecu, svi oni su me demantirali. Ono što me posebno veseli su djeca, od onih najmanjih s nepune dvije godine, pa do osnovnoškolaca koji su u velikom broju istrčali dječje utrke - rekao je Habijan.

'Humanitarna, pozitivna priča'

Anica Sitar u ime organizatora, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, zahvalila je svima koji su svojom donacijom pomogli Zakladu Vita, ali i svima koji su svojim volonterskim radom pomogli u organizaciji i održavanju samih utrka.

- Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina velika je čast i zadovoljstvo biti dio ove humanitarne, pozitivne priče koja iz godine u godinu okuplja i povezuje sve više ljudi. Zajednica će i narednih godina biti uz utrku anđela i Zakladu Vita te pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija - zaključila je Sitar.

Komentari