NK VARTEKS

Pripreme počele i u NK Varteks - Prvo pojačanje Romario Matova iz Zimbabvea

Objavljeno: 27.01.2023. 07:53

Zadnja izmjena: 27.01.2023. 08:58

Foto: NK Varteks

Seniori NK Varteks počeli su s pripremama za proljetni dio sezone Treće NL Sjever. Trenera Nikola Goričanec je sa svojim pomoćnicima Markom Trojakom i Juricom Valentićem na pripreme je poveo dvadesetak igrača.

U odnosu na jesen, od standarnih igrača klub su napustili Tihomir Šoštarić i Dino Kovačec, a dugogodišnji kapetan Borna Radić više će se posvetiti poslovnoj karijeri. Promjena će biti i na vratima, jer Jurica Valentić nastavlja igračku karijeru u Austriji, dok će u klubu nastaviti raditi kao trener vratara. U klubu završavaju pregovore s jednim kvalitetnim vratarom. Klub su još napustili Karlo Mihoković, Lovro Angelovski i Luka Bebek.

Slaže se i igračka križaljka za novu sezonu, provode se brojni pregovori, a prvo pojačanje bit će 23. godišnji Romario Matova, iz Zimbabvea, koji je posljednjih nekoliko godina igrao u Hrvatskoj, i to u drugoligašima GOŠK-u i Solinu. Igrao je neko vrijeme i u Turskoj, a ima čak i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Zimbabvea. Posljednju polusezonu proveo je u Bednji, no tu se radi većeg broja stranaca nije naigrao. Radi se o polivalentnom igraču koji može igrati na više pozicija, ali primarno je doveden kao veznjak.

U klubu najavljuju još nekoliko pojačanja, ponajviše u napadu, a uskoro bi se situacija trebala razjasniti i prinove se priključiti radu s prvom ekipom.

Poznati su i protivnici u pripremnim utakmicama, a prvi test bit će već u subotu u Beltincima, kod istoimenog slovenskog drugoligaša.

Nastavak prvenstva je 11. ožujka, prvi protivnik je Podravac iz Virja. Podsjetimo da je Varteks jesenski dio prvenstva završio ne trećem mjestu prvenstvene ljestvice s 26 osvojenih bodova, a prvu i drugu poziciju drže Polet iz Svetog Martina na Muri i radnik iz Križevaca s po 33 boda.

Raspored pripremnih utakmica:

28.01. Beltinci

04.02. Nedelišće

11.02. Međimurje

18.02. UFC Pieno Rohrbach Berg

25.02. Špansko Zagreb

04.03. Bednja Beletinec

Komentari