tmurno, ali s dozom optimizma

Prva presica NK Varaždina nakon smjene Kastela: 'Krivi su igrači, ali je ceh platio trener'

Objavljeno: 11.09.2017. 10:06

Zadnja izmjena: 11.09.2017. 10:08

Foto: Viktor Hranić

Nakon jučerašnje smjene trenera Kastela i ekspresnog postavljanja Mario Kovačevića na njegovo mjesto, jutrošnja presica u NK Varaždinu prošla je u dosta tmurnom raspoloženju, ali ipak i s određenom dozom optimizma.

>> Zoran Kastel dao ostavku - novi trener NK Varaždina je Mario Kovačević

O izvanrednosti situacije svjedočila je i činjenica da se uz novog trenera te uz nedavnu akviziciju veznjaka Dejana Glavicu pojavio i predsjednik kluba Stjepan Cvek, koji je prvi i preuzeo riječ.

- Nismo stavili pred igrače osvajanje prvog mjesta, nego stabilizaciju momčadi i gornji dio ljestvice. Ovo je ispod očekivanja i, nažalost, ceh plaća trener. Najveći krivci su igrači i oni do kraja jeseni imaju vremena da opravdaju svoje ugovore. - bio je sasvim određen Cvek, uz to obrazloživši izbor Kovačevića svojim stavom da trebaju imati trenere iz kluba.

'Moj me rad doveo na ovo mjesto'

Nezahvalan posao trenera sada čeka upravo Kovačevića, koji se prvo osvrnuo na priče koje su kolale kuloarima da je on ionako u klub doveden ne da bi trenirao kadete nego prvu momčad.

- Mene je moj rad doveo na ovo mjesto, volim ovaj klub, svjestan sam odgovornosti i dat ću sve od sebe. Vjerujem u ove igrače, zanima me samo igra protiv Dinama 2. - izjavio je Kovačević, izražavajući uvjerenje da ova momčad, ako pruži svoj maksimum, može pobijediti svakoga.

I Dejan Glavica se složio s tezom da su sami igrači krivi za težak poraz u Lučkom.

- Kad iz naše kontre i pogođene stative dobijemo gol - i to jedan njihov igrač protiv trojice naših... - iznosio je Glavica situaciju kod primanja prvog gola, nakon koje su imali i peh s ozljedom Prahića. Ipak i on vjeruje da će se uz pomoć trenera klub vratiti na vrh.

Sutra Beretinec - a onda Dinamo 2

Varaždin sada očekuje prvo sutrašnji susret u kupu s Beretincom - termin je pomjeren na sutra u 17 sati i ide se u goste, čime je klub višestruko izašao u susret svom protivniku. Ipak, Varaždinci su prije svega u mislima usmjereni na subotnji meč protiv Dinama 2, trenutačno vodećeg na ljestvici.

Neke promjene u sastavu će biti nužne, no Kovačević nije htio govoriti koji igrači neće imati njegovo povjerenje, jer ih želi vidjeti prvo na treningu. Dosta je dugačak i spisak ozlijeđenih i onih koji se oporavljaju - Prahić, Drožđek, Jertec, Golubar i Kulenović su pod upitnikom. Ipak, na susret s Dinamom 2 gledaju kao na početak vraćanja u onu formu koju su svi od njih očekivali.

Komentari