TK Varaždin

Puno nastupa varaždinskih triatlonaca

Objavljeno: 02.08.2022. 09:00

Zadnja izmjena: 02.08.2022. 10:06

Ovih dana bili su vrlo aktivni članovi TK Varaždin, iako su vremenski uvjeti bili teški.

Kratak pregleda aktivnosti saznali smo od Teododra Pichlera, jednog od najstarijih i najupornijih varaždinskih triatlonaca.

"Priprema za Aquatlon u Ferlachu napravljena u Štrigovi. Na brdskoj utrci u subotu 23.7. Pichler na 11 km. Sir Zlatko na 2,3 km  U nedjelju 24.7. Pichler na trci Vražji stolček u Gačicama. Trka se zove iz gačica u Gačice. Najstariji trkač i jedini u M70. Od 95 trkača apsolutno 51. 

Subota 30.7. Tumpić Zvonimir i Pichler Teodor krenuli u 3 sata za Ferlach na državno prvenstvo Koruške u aquatlonu. Za promjenu, trka je bila pod kišom, voda 22 stupnjeva, prihvatljiva. Ne pamti se da je bila tako visoka, obično se kreće oko 17 stupnjeva. Podizanje startnih brojeva u 7 i 30 kao da je ironman trka. Bilo je malo takmičara 81 jer se utrka našla između dvije trke /vikenda/ na saveznoj razini. To je bio jedan razlog a drugi jer je to sprinterska disciplina pa ju izbjegavaju starije kategorije. Naknadno je otežana utrka baš za najstarije jer je organizirana po Gundusonu pa je odustalo 15 takmičara. Plivanje u 9 i 15 od 1 km bilo je kvalifikacijsko za trčanje na 5 km. Tako da su se mlađe kategorije između 2 starta mogle odmarati do 45 minuta. Mladi se brže oporave za razliku od starijih. Na trčanje u 10 i 15  krenuli su pojedinačno po zauzetom mjestu u plivanju. U elitnoj konkurenciji Pichler i Tumpić završili zadnji. Iako je Pichler u plivanju bio bolji od trojice a na trčanju od petero. Obojica jedini u kategoriji. Potvrda da ta disciplina teška, nije bilo takmičara u M 65. Pichler je imao double double /2 zlata/, zlato za prvenstvo Koruške i otvorenu trku. Vrijeme Pichler- 51 min 42 sek, 2 minute zaostao za 30 godišnjacima, Tumpić 65; 52. Trku su uveličali takmičari iz Njemačke, Italije, Slovenije, Portugala i Sirije."

U nedjelja na super sprint triatlonu na Aquacity nastupili Tumpić, Sir, Pichler.

Komentari