Put do Olimpijskih igara kreće u subotu s Rumunjima

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 15.04.2011. 10:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Hrvatska hokejska reprezentacija nakon tri kola Svjetskog prvenstva Divizije II ima maksimalna tri boda. Nakon šetnje protiv Islanda (9:0) i Bugarske (17:2), Kina je, ponajviše zbog nonšalancije naših igrača, bila malo ozbiljniji suparnik (5:2). Danas u 20 sati naši će pak igrati protiv amatera iz Irske, kojima je jedini cilj na ovom prvenstvu bolje upoznati Zagreb jer su i sami svjesni da o hokeju zasad samo uče. Na njihovu žalost, na vrlo bolan način jer od Rumunjske su izgubili čak 0:22.

Realno, jedini ozbiljan protivnik Hrvatskoj bit će Rumunjska u posljednjem kolu u subotu.

– Bit će jako teško, po meni je Rumunjska čak i favorit. Glupo je govoriti da je nama prednost što ćemo iza sebe imati punu Ledenu dvoranu. Vjerujte, našim će igračima, osim njih petorice koji igraju u EBEL-u, to biti velik uteg oko noge – smatra team menadžer hrvatske reprezentacije Dragutin Ljubić.

Prvim mjestom Hrvatska bi se vratila u Diviziju I, gdje joj je realno i mjesto.

A onda bi, kada iduće sezone pravo igranja stječu "inozemci" Hećimović, Prpić, Sertić, Powers, MacAulay i Sandrock, Hrvatska trebala lako izboriti ostanak u tom rangu natjecanja.

Sezonu poslije toga, kada se kockastima još pridruže i Kinasewich, Gazdić te Filewich, Hrvatska bi se mogla uključiti i u borbu za Elitnu diviziju, pa i za odlazak na Olimpijske igre u Sočiju. No, dalek je put do toga. Za početak, u subotu treba svladati Rumunjsku.


Agencija VLM

FOTO: Drago Sopta / CROPIX


Komentari