čestitke šampionu!

MARIN RANTEŠ SVJETSKI PRVAK: 'Iznimno sam sretan i još ne mogu vjerovati! Dat ću maksimum da što bolje predstavim sebe i Hrvatsku'

Objavljeno: 04.11.2018. 11:08

Zadnja izmjena: 04.11.2018. 11:47

Varaždin ima svjetskog prvaka, Marina Rantešu u Fise BMX world champion 2018! Tim povodom stupili smo u kontakt s našim šampionom s kojim smo nedavno snimili i etv prilog, pa evo prvih dojmova i informacija o samom natjecanju. 

Princip natjecanja sličan je Formuli 1, četiri postaje: Hiroshima - Japan, Monpellier - Francuska, Edmonton - Kanada i Chengdu- Kina. Na svakoj postaji skupljaju se bodovi, koji se zbrajaju i na kraju se proglašava pobjednik za cijelu godinu.

- FISE natjecanje je pod pokroviteljstvom UCI, krovne svjetske biciklističke organizacije, koja je pomogla da moja disciplina BMX freestyle postane olimpijski sport. Prve OI bit će 2020. u Tokiju i sudjelovat će samo 9 vozača iz cijeloga svijeta. Naravno da mi je to najveća želja i trenutno najveći cilj, da i ja sudjelujem na OI i predstavljam Hrvatsku i svoj grad, Varaždin - kaže Marin. 

Bodovanje za OI počinje sa zadnjom postajom u Kini, tako da je, kaže Marin, bilo neizmjerno važno, da se što je moguće bolje plasira. Na prvoj postaji u Japanu osvojio je 16. mjesto, u Francuskoj 3., u Kanadi 2. i sada u Kini 5.; što je bilo dovoljno da postane overall champion FISE World Series 2018.

- Iznimno sam sretan i još uvijek ne mogu vjerovati. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su pomogli da osvojim ovo veliku titulu. Sljedeći vikend je Svjetsko prvenstvo isto ovdje u Kini. Dat ću maksimum od sebe, da u što boljem svjetlu predstavim sebe i Hrvatsku - uzbuđeno kaže Marin.

 

Komentari