Razzoli vodi, Ivica Kostelić drugi u prvoj vožnji!

Objavljeno: 06.01.2011. 16:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: D. K., R.G. / CROPIX

U sjajnom ambijentu zagrebačkog Sljemena, pred oko 20-ak tisuća ljudi, krenula je prva vožnja četvrtog izdanja muškog slaloma na Snježnoj kraljici.

U prethodna tri izdanja slavili su Grange, Matt i Razzoli, dok je Ivica Kostelić dvaput utrku završavao na drugom mjestu, a lani je «izletio» već u prvoj vožnji. Svi su naravno, s nestrpljenjem očekivali njegov nastup, s brojem četiri.

Dva Austrijanca Raich i Herbst, krenuli su prvi na stazu, a između njih se u poretku umiješao Julien Lizeroux.

S brojem četiri krenuo je Ivica Kostelić, praćen navijanjem velikog broja navijača, a u gornjem dijelu staze bio je pet stotinki sporiji za Raichom, da bi u srednjem dijelu stigao do prednosti 24 stotinke, a s prednošću 22 stotinke stigao je u cilj kao prvi.

Iza Kostelića, na stazu je krenuo Silvan Zurbriggen, no bio je previše oprezan, uz nekoliko grešaka te na kraju stigao tek kao posljednji u cilj. Međutim svih pet je bilo unutar 56 stotinki. Niti trenutno vodeći slalomaši Hirscher i Grange nisu se proslavili, i oni su gledali Kostelić u «leđa», tako da je nakon prvih sedam skijaša, Kostelić zadržavo vodeće mjesto.

Ipak, lanjski pobjednik Giulianno Razzoli potvrdio je da mu Sljeme sjajno odgovara, te je "maknuo" Ivicu Kostelića s vodeće pozicije.

- Ja sam jako zadovoljan, staza je odlično pripremljena. Trenutno sam drugi, svejedno mi je da li sam prvi ili drugi, treba se boriti da se ide naprijed uvijek - kazao je Kostelić nakon prve vožnje.

Razlike u poretku vodećih nisu bile prevelike, a dobra pripremljenost staze, omogućila je dobar plasman i skijašima s višim brojevima.

Ante Kostelić "požalio" se na težinu staze.

- Staza je prelagana, stvarno. Prošlih godina je bilo svega, izljetanja, pogrešaka, a ovdje nitko u prvih 50 neće ispasti. Ivica je skijao odlično, ako je ispred Raicha, koji je skijao bez greške, to je velika stvar. A Razzoli je stvarno čudo, Sljeme je očito njegova staza - istaknuo je Kostelić stariji.

Ostali hrvatski skijaši nisu se uspjeli plasirati u drugu vožnju, Dalibor Šamšal je "zaostao" 2.96, a Natko Zrnčić-Dim bio je nešto bolji u gornjem dijelu staze, no i on je ostao bez druge vožnje, s 2.87 zaostatka. Posljednjih hrvatski predstavnik Tin Široki napravio je pogrešku u gornjem dijelu, izletio sa staze, no vratio se i okončao nastup, uz veliki zaostatak te zaradio pljesak sljemenskih tribina.

Poredak vodećih (1. vožnja):

1. Razzoli (ITA) 56.08
2. Kostelić (HRV) +0.22
3. Raich (AUT) +0.44
4. Myhrer (ŠVE) +0.46
5. Lizeroux (FRA) +0.47
6. Moelgg (ITA) +0.67
7. Herbst (AUT) +0.70
8. Zurbriggen (ŠVI) +0.75
9. Deville (ITA) +0.86
10. Hirscher (AUT) +0.89
11. Baeck (ŠVE) +1.06
12. Neureuther (NJEM) +1.20
...
Zrnčić-Dim +2.87
...
Šamšal +2.96
...
Široki +26.83

Komentari