Real potvrdio dva El Clasica, Schalkeov povijesni uspjeh

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 14.04.2011. 09:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Čuda će morati pričekati neku drugu večer. Jer, u uzvratnim utakmicama Lige prvaka madridski Real i Schalke obranili su velike prednosti iz prvih utakmica.

Štoviše, Real je svoju visoku 4:0 pobjedu iz Madrida potvrdili i u sjevernom Londonu, pobijedivši Tottenham i na njegovom White Hart Laneu. Jedini pogodak na utakmici postigao je Cristiano Ronaldo nakon neshvatljive pogreške vratara Tottenhama Gomesa u 50. minuti. Bio je to 40. pogodak sezone za Portugalca.

U momčadi Tottenhama susret su počela dvojica hrvatskih reprezentativaca - Luka Modrić, koji je bio ponajbolji igrač Spursa te Vedran Ćorluka. čarli je igrao cijelu utakmicu dok je Luku Modrića zamijenio Niko Kranjčar u 83. minuti.

Kraljevski je klub prvi put u osam godina ušao u polufinale Lige prvaka, a tamo ih čeka - El Clasico. U kojem neće sudjelovati Ricardo Carvalho, važan kotačić Mourinhova stroja, koji će pauzirati zbog žutih kartona.

Schalke je nakon demoliranja Intera na njegovom San Siru, slavio i u uzvratnoj utakmici (2:1). U listu strijelaca opet se upisao Raul Gonzales, kojemu je to bio 71. pogodak u Ligi prvaka. Nakon njegovog pogotka u 45. minuti, na 1:1 izjednačio je Thiago Motta u 50., a pobjedu je momčadi iz Gelsenkirchena donio Höwedes u 81. minuti.

Prvo je to sudjelovanje Schalkea u polufinalu Lige prvaka, dok se aktualni prvak Europe Inter neslavno oprostio od natjecanja već u četvrtfinalu.


Agencija VLM


Komentari