STOLNOTENISKI TURNIR CROATIA OPEN

Rekordnih 302 natjecatelja iz 35 zemalja na ovogodišnjem Croatia Open za kadete i juniore u GSD Varaždin

HSTS

Objavljeno: 13.09.2018. 11:47

Zadnja izmjena: 13.09.2018. 12:06

Počelo je međunarodno stolnotenisko natjecanje Croatia Open za juniore i kadete u GSD Varaždin, potrajat će do 16. rujna a sudjeluje rekordnih 302 natjecatelja.

Nastupit će 164 natjecatelja u kadetskoj i 138 u juniorskoj konkurenciji i to iz 35 zemalja. Hrvatske boje branit će 40 naših igrača i igračica.
- Kinezi i Argentinci su prvi odradili treninge, ostali su stizali tijekom utorka. Je, u utorak je malo 'ludnica', ali na sve smo spremni jer imamo dugogodišnju praksu. Što se nas tiče turnir je već u ponedjeljak mogao početi. U svakodnevnom radu sudjeluje petnaestak volontera uglavnom iz kluba STK Varaždin, no većina tih volontera su roditelji od naših igrača i igračica, koji su zaposleni itd. Imamo i nekoliko profesionalaca koje smo angažirali na tjedan dana - istaknuo je Tomislav Crnadak, predsjednik STK Varaždin, kluba koji je organizator natjecanja.
Varaždin će ovih dana ostvariti više od dvije tisuće noćenja.
- Svakako promocija našeg grada i županije, kao i impuls za naše tvrtke i obrte. Proračun turnira je nešto manji od milijun kuna, a sve što smo mogli smo angažirali lokalne tvrtke. Dio je pokriven i sponzorski. Klub će svakako imati financijsku korist, ali više nas veseli što će nastupiti pet naših djevojaka. I to ne zato što smo domaćini već su to zaslužile svojim igrama. Sjedeće godine se nadamo da će se pridružiti i naši dječaci. Ovo je svima prilika da se pokažu pred domaćom publikom te da promoviramo naš sport i dobijemo što veću bazu novih klinaca.

Raspored finala po kategorijama:
Četvrtak, 13. rujna

  • 19.00 - juniori i juniorke pojedinačno, juniori i juniorke parovi
  • 21.30 - svečana ceremonija dodjele nagrada

Subota, 15. rujna

  • 17.30 - juniori i juniorke ekipno, kadeti i kadetkinje ekipno 
  • 20.30 - svečana ceremonija dodjele nagrada

Nedjelja, 16. rujna

  • 17.30 - kaedti i kadetkinje parovi
  • 18.05 - kadeti i kadetkinje pojedinačno
  • 18.40 - svečana ceremonija dodjele nagrada

Komentari