RIJEKA - VARAŽDIN

Galović s dva gola u prvom poluvremenu matirao Varaždin

Objavljeno: 21.03.2021. 16:01

Zadnja izmjena: 21.03.2021. 16:58

U 26. kolu HT Prve lige Varaždin je poražen u Rijeci 2:0 (2:0), u susretu koji je ima dva različita poluvremena. U prvom je Rijeka postigla golove i dominirala, dok je u drugom Varaždin bio aktivnija momčad ali se rezultat na njihovu žalost nije mijenjao.

Vrlo brzo nakon početka susreta riječki igrači preuzimaju kontrolu nad utakmicom i već u 22. minuti nakon ponovoljenog udarca s pozicije kornera lopta ulazi u varaždinski peterac, a najbolje se snašao branič Rijeke Galović koji glavom postiže gol ja 1:0. Rijeka nastvalja pritiskati, iako je i Varaždin imao svoje šanse od kojih treba izdvojiti onu Pece, kada je neometan s ruba šesnaesterca pucao tik pokraj riječkog gola. U 33. minuti rezutat se ponovo promijenio, u pravoj minijaturi u varaždinskom šesnaestercu Galović proigrava dupli pas sa Melanom koji mu petom vraća, a on s desetak metara pogađa za 2:0. Varaždin je još zaprijetio u 44. minuti kada je na odlično izveden slobodni udarac Postonjskog, Obregon propustio da glavom poentira.   

U drugom dijelu Varaždin ipak aktivniji što je i rezultiralo s nekoliko prilika i poluprilika. Tako je Peco bio dva puta u prilici. ali je bio neprecizan ili je Nevistić bio na svom mjestu. Također je i Boban mogao smanjiti riječku prednost u 70. minuti. Statistika također ide u prilog Varaždinu, tako su na kraju utakmice imali pet udaraca u okvir dok su na poluvremenu imali samo jedan. Posjed lopte je i dalje bio na strani Riječana ali je s 65 pao na 57 posto na kraju susreta.

Varaždin tako ostaje na predposlejdnjem mjestu s dva boda više od posljednje Lokomotive.

Komentari