Robert Murić: Napravio sam pravi potez odlaskom iz Dinama u Ajax

Objavljeno: 04.01.2016. 19:47

Zadnja izmjena: 15.01.2016. 10:06

Foto: FOTO: Siniša Sović

Dečko iz Bednje Robert Murić u nedjelju je ponovo zaigrao za Dinamo, no ne onaj Mamićev, već Futsal Dinamo kojeg su osnovali Bad Blue Boysi. Nakon malonogometne egzibicije u Varaždinu, 19-godišnjak je odvojio malo vremena za nas i osvrnuo se na svoje igre za drugu momčad Ajaxa u prvom dijelu sezone.

Robert Murić u Ajax je stigao u sezoni 2014./2015., a njegov odlazak iz Dinama ne pamti po dobrome. Njegov otac krenuo je u pregovore sa Zdravkom Mamićem 2014. godine, no to je preraslo u veliku svađu, a završilo je podizanjem optužnice protiv Mamića zbog prijetnji Murićevom ocu, obiteljskom prijatelju i odvjetniku.

Murić već dvije sezone brani boje Ajaxa, no druge momčadi koja se natječe u drugoj nizozemskoj ligi. Ajax II prvi dio sezone završio je na 12. mjestu u konkurenciji od 19 klubova, upisavši pet pobjeda, šest remija i sedam poraza. Dečko iz Bednje odigrao je 17 susreta, skupio osam asistencija i zabio četiri gola.

- Odlično igram ove sezone. Standardan sam, dobro se osjećam i nadam se da ću u drugom dijelu sezone odigrati koju prvenstvenu utakmicu i za prvu momčad Ajaxa - ističe Murić kojem prilagodba na samom početku nije lako pala.

- Trebalo mi je vremena se prilagodim, no sada sve ide svojim tokom. Nizozemski razumijem, ali sporazumijevam se na engleskom. Ekipa me prihvatila kao da sam njihov i to mi je najvažnije - dodao je 19-godišnjak kojem nije nimalo žao što je otišao iz zagrebačkog Dinama.

- Napravio sam pravi potez, u Ajaxu se bolje razvijam kao igrač i osoba te mi nije nimalo žao što sam otišao iz Dinama - rekao je Murić koji je ipak zaigrao za Dinamo, ali Futsal Dinamo u egzibicijskom susretu u varaždinskoj Areni. U utakmici u kojoj su Zagrepčani svladali Varteks 7:4 uspio se upisati u strijelce.

- Dečki su me zvali i odazvao sam se. Obožavam mali nogomet i bilo je prekrasno - zaključio je Murić koji se uskoro vraća u Nizozemsku na pripreme Ajaxa.

Komentari