Rog i Cvek prije dvije sezone igrali za Varaždin, a danas njihove karijere strelovito napreduju

Objavljeno: 05.01.2016. 10:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: I.T.

Prije dvije sezone Lovro Cvek i Marko Rog branili su boje varaždinskog nogometnog trećeligaša, no kasnije su njihove karijere strelovito napredovale. Marko je danas igrač Dinama, Lovro kapetan slovenskog prvoligaša Zavrča, a obojica se nisu nadali da će već s 20 godina tako napredovati.

Cvek rodom iz Kneginca u klubu iz Zagrebačke 94 kao osmogodišnjak napravio je svoje prve ozbiljnije korake s loptom. Dvije godine kasnije pridružio mu se Rog koji je stigao iz Nedeljanca. Obojica su u Varaždinu ostala do završetka juniorskog staža, a igrali su i seniorski nogomet za trećeligaša Varaždin.

- Znate kakva je situacija bila u klubu iz Zagrebačke 94. Iako su svi odlazili nas dvojica smo ostali, igrali trećeligaški seniorski nogomet i vjerujem da nam je to pomoglo u daljnjoj karijeri - rekao je Marko Rog koji je iz Varaždin prije dvije sezone otišao u Split, a uslijedio je transfer u Dinamo s kojim je ove sezone igrao Ligu prvaka, osvojio titulu jesenskog prvaka i zabio dva gola u prvenstvu. 

Cvek je u isto vrijeme otišao u redove slovenskog prvoligaša Zavrča i ubrzo je postao kapetan.

- Otišao sam u Zavrč nadajući se da ću skupljati minutažu, no ispalo je odlično. Postao sam standardan igrač i kasnije kapetan - rekao je Lovro Cvek kojem kapetanska traka ne predstavlja nikakav teret.

- Bilo mi je malo čudno otpočetka, no moji suigrači su me ozbiljno shvatili i slušaju me - dodao je Cvek koji je ove sezone u dresu Zavrča skupio 20 nastupa u 22 kola i zabio je dva zgoditka, a njegov klub polusezonu je završio na petom mjestu lige.

- Ciljevi su da u prvenstvu završimo što više i kroz Kup probamo izboriti europska natjecanje - istaknuo je Cvek kojeg u ponedjeljak čeka početak priprema. S pripremama starta i Marko Rog u Dinamu.

- Želim igrati još bolje i napredovati, a vjerujem da ćemo osvojiti prvenstvo i kup - objasnio je Marko koji je sretan u Dinamo i trenutno ne razmišlja o odlasku. O odlasku iz Zavrča ne razmišlja ni Cvek, a obojica se nisu nadali da će u samo dvije sezone njihove karijere krenuti tako strelovito otići naprijed.

- Željeli smo postati profesionalci, ali da ćemo tako napredovati to se nismo nadali - zaključili su Rog i Cvek koje smo "uhvatili" na treningu u centru BodyOne kod trenera Aleksandre Cikron i Denisa Mladenovića.

Komentari