Rukomet: Dabrovi bez Marčeca, Vučka i Huđa u derbiju pobijedili Zamet!

Objavljeno: 06.12.2015. 20:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Rukometaši Gradskog rukometnoga kluba Varaždin 1930 upisali su pobjedu u još jednoj iznimno važnoj utakmici u borbi za Ligu za prvaka. Protiv drugoplasiranog Zameta iz Rijeke slavili su 25:22 i skočili sa svojeg šestog na dosad Zametovo drugo mjesto Premijer lige!

Pobjeda nad Riječanima tim je vrijednija ako se zna da je ostvarena bez čak četiri iznimno važna igrača. Ono što više nije vijest, cijelu jesen nema krilnog igrača Tokića, na listu izostalih vratio se i kružni napadač Vučko, večeras nije bilo ni lijevog krila Marčeca (smrtni slučaj u obitelji), da bi ovosezonsko „prokletstvo ozljeda“ u ranoj fazi utakmice pogodilo i iskusnog vanjskog Vedrana Huđa. U jednom duelu dobio je jaki udarac, navodno je puklo rebro i za Vedrana je gotova bila utakmica sa Zametom, ali i – najvjerojatnije, ako je dijagnoza točna – naredna dva mjeseca aktualne sezone.

Dabrovi su inače sjajno otvorili utakmicu. Zamet je zabio prvi, ali su Varaždinci onda nanizali četiri pogotka u samo pet minuta, s 0:1 na 4:1 preokrenuli su Zobec, Vidaček, Horvat i Huđ. Nažalost, baš po tom četvrtkom pogotku Dabrova Vedran Huđ je zbog gore opisane ozljede morao napustiti teren, a bez njega u igri GRK Varaždina 1930 daleko je manje i čvrstine u obrani i „fluida“ u napadu.

Riječani su tu posložili svoju obranu, šest minuta nisu primili pogodak, u 13. minuti bilo je tek 4:3. Pogodak do dva razlike za Varaždin držao se narednih šest minuta (8:7 u 19. minuti), a onda su Dabrovi ipak napravili novu seriju (3:0 u tri minute) i odvojili se na 11:7. Ipak, na odmor se otišlo s prepolovljenom prednošću domaćih (13:11).

Početak nastavka donio je novo odvajanje Varaždinaca (17:13 u 37. minuti), međutim tad je uslijedila crna rupa u igri domaćih i Zamet je u samo pet minuta izjednačio na 17:17! Mukama Dabrova tu nije bio završetak, 15 minuta prije kraja utakmice Zamet je prvi put od startnih 0:1 opet poveo (19:20). Međutim, tu je opet očvrsnula varaždinska obrana (zablistao Frano Vujović sjajno ukrotivši iskusnog Uzelca), s nekoliko je odličnih intervencija Matija Špikić zaključao svoja vrata, s nekoliko pravih tempiranih poteza trener Vlado Vujović „iskontrolirao“ napad i sve je to rezultiralo novom velikom serijom, 6:1 Dabrova u 10 minuta igre. U zadnjih pet minuta ušlo se s rezultatom 25:21. Zanimljivo, tu je i s pogocima stalo, tek je u pretposljednjoj minuti Černeka smanjio iz sedmerca, na konačnih 25:22.

Koliko je neizvjesna ovosezonska borba za Ligu za prvaka najbolje pokazuje da su Dabrovi večerašnji derbi sa Zametom čekali na tek šestome mjestu, a da su pobjedom nad dosad drugoplasiranim Riječanima preskočili i njih i preuzeli drugu poziciju, na dva boda od vodeće Dubrave. Zagrebačka momčad vodi s 23 boda, Varaždin 1930 ima 21, a potom slijedi (čak) četvorka s 20 bodova – Zamet, Poreč, Ribola Kaštela i Umag. A upravo u Umagu Dabrovi gostuju idućeg vikenda. Novi derbi...

Komentari