Slovenija pogurala Hrvatsku u polufinale Europskog prvenstva!

Objavljeno: 24.01.2012. 22:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kakav dan za hrvatsku rukometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Srbiji. Nakon što su "kauboji" natrpali svoje mitske rivale Francuze sa čak sedam golova razlike, veliku stvar za hrvatske ambicije napravili su susjedi Slovenci koji su pobijedili Mađarsku i na taj način gurnuli Hrvatsku u polufinale!

>> Napokon! Velika pobjeda Hrvatske protiv Francuske!

U dvoboju susjednih nam zemalja Slovenija je slavila protiv Mađarske sa 32:30 i na taj način "ubila" mađarske snove o polufinalu, a isto to osigurala Hrvatskoj koja sada, s obzirom da će Španjolci gotovo sigurno biti prvi, može kalkulirati i u dvoboju protiv Mađara odmarati glavne igrače uoči polufinala.

Prije toga "kauboji" su na krilima Marka Kopljara pobijedili mitske suparnike Francuze i na taj način jasno dali do znanja da žele jedino zlato koje nedostaje. U svojoj riznici trofeja, Hrvatska naime nema još samo zlato sa Europskog prvenstva! Je li ovo napokon ta godina za "kauboje"?

U polufinalu Hrvatska će gotovo sigurno u Beogradskoj Areni igrati protiv domaćina - Srbije. Iako su nam proteklih godina istočni susjedi bili redovite mušterije, ovaj puta igraju kod kuće, pred 20 tisuća navijača i "kaubojima" sigurno neće biti lako. Polufinale se igra u petak navečer.

Zanimljiva se situacija tako dogodila danas na Europskom prvenstvu. Naši naši zapadni susjedi (Slovenija) pobijedili su naše sjeverne susjede (Mađarska) i pomogli nam da se plasiramo u polufinale protiv istočnih susjeda (Srbija). Sad još samo fali da se Makedonci plasiraju u finale pa da cijelu priču zaokružimo protiv - južnih susjeda.

Redoslijed Skupine II. uoči zadnjeg kola:

1. Španjolska 7

2. Hrvatska 6

3. Slovenija 4

4 Mađarska 3

5. Island 2

6. Francuska 2

Zadnje kolo, srijeda 25.1.:

Francuska - Island

Španjolska - Slovenija

Mađarska - Hrvatska

Komentari