Protiv Španjolske za broncu i povratak uzdignutog čela

Objavljeno: 29.01.2012. 12:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom psihološki je najteža utakmica na velikom natjecanju - ona za brončanu medalju. Protivnik je reprezentacija Španjolske koju Kauboji dobro poznaju, a pitanje je mogu li se vratiti i uzeti treće mjesto nakon neuspjeha u polufinalu, piše Josip Tolić za SportNet.hr

Mnogi bi navijači poražene reprezentacije nakon polufinala pomislili: "Zar se ova utakmica baš mora odigrati?" Da, mora se. Iako je cijela Hrvatska još pod dojmom beogradskog poraza, turnir ide dalje. Šansa da se u domovinu Kauboji vrate uzdignuta čela ipak postoji. Ona se zove brončana medalja.

Ivan Čupić: "U cijeloj priči najgore je biti četvrti, a nemamo baš neka iskustva u utakmicama za broncu. Ali, trebamo se sabrati. Dobro je što su Španjolci po mentalitetu slični nama. U svakom slučaju, ako sad izgubimo, neće za to kriv biti kriv naš umor jer smo se dosta rotirali. Kriva će biti psiha."

S druge strane stajat će Španjolska, reprezentacija koja može biti daleko više razočarana što će svoju posljednju utakmicu na Euru početi u 14:30, a ne u 17 sati kada je na rasporedu finale. Tijesna utakmica protiv Danske, u kojoj je pobjednik odlučen u posljednjoj minuti, sigurno boli Furiju, posebno kad se zna da ih je zaustavila ista momčad u istoj fazi natjecanja kao i lani.

Španjolsku hrvatska reprezentacija pamti kao velikog rivala s kojim je odigrala mnoštvo uzbudljivih utakmica na završnicama velikih natjecanja, no, kako smo o njima pisali prije svega nekoliko dana, nema potrebe ponavljati ih.

Nova stavka na popisu, razumljivo, poraz je u Novom Sadu u drugom krugu natjecanja. Hrvatska je tada 50 minuta igrala vrlo dobro, posebice u prvom poluvremenu i bila vrlo blizu pobjede, ali uporni Španjolci vratili su se u samoj završnici te ugrabili pobjedu Kaubojima slavljem 24:22.

Više na SportNet.hr


Komentari