Ako treba i "zašorati" se za pobjedu protiv Srbije

Objavljeno: 31.05.2011. 15:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Svega pet dana preostalo je do povijesne utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Srbije, koja se igra u nedjelju (19:30) u varaždinskoj dvorani...

Reprezentativke su od petka u Varaždinu, gdje izbornik Vlado Canjuga diktira žestoki tempo. Odrađen je dosad prvi mini-ciklus od sedam treninga, a kako objašnjava Canjuga, druga utakmica je već u subotu, pa izuzev ovih nekoliko dana nema previše prostora za rad na fizičkoj spremi.

>> FOTO: Hrvatske rukometašice spremne dočekuju Srbiju

>> Reprezentativke zovu Varaždince da pomognu protiv Srbije

Ukupni pobjednik iz dva ogleda će steći pravo igranja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

U srijedu će najbolja hrvatska vrsta igrati u velikoj dvorani i međusobnu utakmicu, sa sucima, s pravom minutažom (2x30 minuta) što će biti i svojevrsn proba. Treninzi se kombiniraju sa gledanjem utakmica i analizom protivnica.
- Snimamo detaljno njihovu igru, imamo oko deset utakmica snimljenih. Polako brusimo formu, ispravljamo naše eventualne pogreške u igri, kako bi bili spremni za ovu super važnu utakmicu – kazao je Vladimir Canjuga.

Franić: Ovo je idealna prigoda za iskorak

A u njegovoj pratnji bile su i dvije vrlo važne igračice, internacionalke Kristina Franić (Metz, Francuska) i Dijana Golubić (Esbjerg, Danska). Radi se o mladim igračicama, onima koje bi trebale još dugi niz godina nositeljice u igri Hrvatske.

-Jako se dobro pripremamo za Srbiju, nadamo se da će doći i mnogo navijača, jer nam stvarno treba njihova maksimalna podrška da već u prvoj utakmici ostvarimo dobar rezultat. Nedjeljna utakmica je zbog toga iznimno bitna, a vjerujem da ćemo biti na visini zadatka – istaknula je Kristina Franić.

Svjetsko prvenstvo velika je prigoda ove generacije, da ne govorimo da je to i izlučno natjecanje za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.
- Stalno smo tu negdje blizu, imamo dobru reprezentaciju i nadam se da je sada ta prilika, da napravimo iskorak – ističe Franić.

Golubić: Uspjeh u oba susreta - za lijep godišnji odmor

Slično razmišlja i Dijana Golubić, krilna igračica, od koje se očekuje mnogo „lakih“ golova iz kontranapada.

-Znate dobro da bi bilo golova iz kontri, da mora štimati obrana. Moramo tu biti čvrste, treba se dobro i 'zašorati', i bit će sve u redu. Iako je klupski kraj sezone, imamo još dvije utakmice, od kojih nam ovisi i uspjeh cijele sezone. Maksimalno smo motivirane da odradimo ta dva susreta na vrhunskom nivou, pa onda odemo na lijepi odmor – smatra Dijana Golubić.

Interes za utakmicu polako raste, a iz stožera reprezentacija i Saveza, apeliraju na Varaždince da u što većem broju dođu na utakmicu. Grad Varaždin je otkupio 1000 ulaznica, a u subotu će na varaždinskom Korzu, igračice i stožer reprezentacije imati i svoj štand, gdje će se svi moći upoznati sa reprezentativkama, dobiti autograme, fotografirati se i što god će biti potrebno.

S ozbirom na važnos susreta, pomoć će djevojkama stići i od pripadnika „snažnijeg“ spola. Na utakmicu će naime pristići i članovi muške reprezentacije, kako bi s tribina bodrili cure u povijesnom ogledu.

Nedjelja u 19.30, gradska dvorana u Varaždinu, nemojte propustiti povijesni susret protiv Srbije.


Komentari