Rukomet: Varaždinci uraganom izborili završnicu Kupa

galerija-images/150429_GRK-Varazdin1930-Porec

Objavljeno: 29.04.2015. 21:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Lepršavom pa i (pre)uvjerljivom igrom rukometaši GRK Varaždina 1930 doslovno su odjurili u polufinale Kupa, pobijedivši u četvrtzavršnici Poreč sa čak 35:24.

Bila je to utakmica koja sasvim sigurno nije pokazala pravi odnos snage ovih ekipa i naredna će srijeda – kad se ove dvije momčadi sastaju ponovno u Poreču u sklopu 6. kola Lige za prvaka – pokazati tko je od šefova struke izabrao bolji recept za uspjeh. Porečki strateg Saša Ilić, koji na put uopće nije vodio (po)najboljeg igrača Tima Thossa dok je prvog vratara Čarapinu te Mataiju i Huljinu imao u Varaždinu, ali ih i ostavio u trenirkama? Ili pak varaždinski trener Silvio Ivandija, koji je izveo najjači sastav i ovu utakmicu iskoristio da još malo uigra momčad i isproba neke taktičke varijante, kako u obrani tako i u napadu? Mi smo svakako bliži stavu da je maksimalno sportski pristup uvijek bolja opcija od bilo kakve kalkulacije, međutim za točno tjedan dana to će (ili neće) pokazati možda i ključna utakmica ovogodišnje Lige za prvaka između Poreča i Varaždina, u borbi za Europu, ali i za primamljivu SEHA ligu.

Bilo kako bilo, „prvo poluvrijeme“ ovog dvostrukog istarsko-varaždinskog ogleda pripalo je lagano Dabrovima, koji se nisu libili u drugom poluvremenu večerašnje utakmice samom nadmetanju dodati i dozu šarma i vica, završivši nekoliko napada efektnim „cepelinima“, dovodeći porečkog vratara Sorića do faze izbezumljenosti. Rezultatski, mnogo je toga jasno bilo već nakon 10 minuta igre, kad su se Varaždinci odvojili na 6:3, iako su u tih prvih 30 minuta Porečani još držali kakav-takav priključak (poluvrijeme je završilo 16:12). Međutim, već nakon pet minuta igre u nastavku Dabrovi su gotovo udvostručili prednost (21:14), do 50. minute već je bilo 10 razlike (29:19), u konačnici su Varaždinci upisali visokih plus 11 – 35:24. Posebno su ubojita bila varaždinska lijeva krila Batinović i Marčec, samo njih dvojica su postigla 15 pogodaka (8+7), pratio ih je i Kuduz sa šest golova. Uz zavidan učinak oba vratara, Lončar je u prvom poluvremenu obranio 10 lopti, Špikić u drugom osam.

Ovom pobjedom Varaždin 1930 je drugu godinu zaredom izborio završni turnir Kupa u Umagu, 15., 16. i 17. svibnja. Doduše, „ples kuglica“ ih prošli tjedan opet nije pomazio, u polufinalu je kao i lani protivnik veliki Zagreb (drugi je polufinalni par Nexe – Metković), međutim nakon prošlogodišnje prve medalje (osvojeno 3. mjesto) svakako je veliki doseg već i sami novi plasman u završnicu Kupa.

Inače, današnja je rukometna utakmica četvrtzavršnice Kupa dobila i još jedan lijepi sportski dodatak. Naime, na tribinama Arene uz Dravu svoje je mjesto pronašlo i 30-ak članova Škole nogometa Lumen iz Varaždina koja djeluje u sklopu DŠR Fotex, kao i još 20-ak roditelja tih malih nogometaša koji su starosti od svega pet do osam godina. Osim što su „kikići“ bili redom odjeveni u svoje klupske dresove (inače vrlo slične službenim crveno-bijelim dresovima GRK Varaždina 1930) pokazali su i zavidnu razinu navijanja, pokazavši i mnogim drugim (starijim) sportskim kolegama kakvi bi odnosi trebali vladati između predstavnika različitih sportskih grana zajedničkog - varaždinskog sporta.

{gallery}150429_GRK-Varazdin1930-Porec{/gallery}

Komentari