S rukometnih terena

Rukometaši Sveučilišta Sjever u završnici sveučilišnih prvenstava RH

Objavljeno: 08.03.2023. 09:35

Zadnja izmjena: 08.03.2023. 10:40

U organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza rukometaši Sveučilišta Sjever sa dvije pobjede u poluzavršnici državnog prvenstva u rukometu plasirali su se u finalni dio tog natjecanja.

U prvoj utakmici pobjedili su ekipu Sveučilišta u Rijeci sa 23-20 (12:9). Dobra igra u obrani te kontrola napada bila je njihova najbolja karakteristika cijele utakmice.

- Igrači su ispunili sve bilo dogovoreno prije utakmice - izjavio je trener i voditelj ekipe Sveučilišta Sjever, profesor Zoran Jeftić.

U drugoj utakmici protiv Splitskog Sveučilišta ekipa Sveučilišta Sjever dominirala je još jednom, te je u jednom momentu imala i 8 golova razlike (19:11), što im je uvelike pomoglo da susret lagano privedu kraju.

U redovima Sveučilišta Sjever najbolji strijelac bio je Tin Šestak, koji je s 17 postignutih golova trenutno najbolji strijelac cijele ekipe. Upravo su njegove asistencije na krilne igrače unijele dašak elegancije u igru, a tome se još nadodao i izvrstan učinak krila: Tompić i Budinski po 10 golova u dvije utakmice.

Komentari