Rukometaši Varaždina treći u Kupu Hrvatske, Nexe pao i drugi puta

Objavljeno: 17.05.2014. 17:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Nenad Kovačić

U utakmici za treće mjesto završnice Hrvatskog rukometnog kupa u Umagu Dabrovi su pobijedili našički Nexe s rezultatom 29:27 i osvojili treće mjesto u ovom natjecanju.

U tvrdoj utakmici u kojoj se većim dijelom igralo gol za gol rukometaši Varaždina uspjeli su i drugi puta ovog proljeća pobijediti našički Nexe. Nakon 29:28 u Varaždinu prije nekoliko tjedana, u utakmici za treće mjesto u sklopu Hrvatskog rukometnog kupa u Umagu bilo je gotovo identično – 29:27.

U utakmici sa čak 17 poravnanja rezultata, što najbolje govori o izjednačenosti iste, našički je Nexe najveću prednost imao od 3 pogotka prednosti (11:8, 12:9), dok su Varaždinci samo jednom vodili s dva pogotka prednosti, također u prvom poluvremenu (5:3 u desetoj minusti).

U drugom poluvremenu igralo se doslovno gol za gol, ni jedna se ekipa nije odvajala na dva pogotka prednosti. Prvu „meč loptu“ imali su u 47. minuti Marčec i Tokić kod rezultata 23:22 za Varaždin. Kombinirali su i međusobno dodavali, na kraju je Pivac obranio Marčecu.

Nakon toga vratar Našica se razbranio, obranio tri za redom, međutim Varaždin je ipak imao dva napada za plus 2 kod rezultata 25:24. U 58. minuti ukazala se i peta prilika da Varaždin ode na plus 2, međutim Pivac je obranio Kuduzu i ovaj šut.

I konačno, na ulasku u poslijednju, 60. minutu, Horvat je, koji je preuzeo odgovornost u najvažnijim trenucima, zabio za 29:27 (četiri pogotka Horvata od 54. do 60. minute), tu je bilo jasno da će treće mjesto pripasti Varaždinu. Našičani su imali napad za smanjenje, međutim Balent je upisao svoju petu obranu, ostalo je 29:27.

Ovom pobjedom, osim što su osvojili treće mjesto u Hrvatskom rukometnom kupu, rukometaši Varaždina stekli su i ogromnu psihološku prednost pred itekako važnu utakmicu s istim protivnikom u Ligi za prvaka koja se igra u srijedu u Našicama. Ishod s te utakmice mogao bi odrediti čak i sudionika renomirane SEHA lige dogodine. 

Komentari