Rukometaši VI osnovne škole Varaždin odlični na državnom prvenstvu za dječake

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 04.05.2015. 12:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/PH u rukometu za djecake

U Poreču se od 29. travnja do 1. svibnja odigravala završnica državnog prvenstva u rukometu za dječake osnovnih škola, a među šest najboljih ekipa u Hrvatskoj našla se i VI osnovna škola iz Varaždina.

Natjecanje se odvijalo u dvije grupe po tri ekipe, a najbolje dvije iz svake grupe su se plasirale u polufinale.

VI osnovna škola je dobila vrlo tešku grupu u kojoj su se još nalazile Osnovna Škola Malešnica iz Zagreba i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

U prvoj utakmici su Varaždinci bili bolji od Petrinjaca 18:17, da bi istog dana u drugoj utakmici u grupi izgubili od Zagrepčana 20:17.

Iz druge grupe su polufinale izborile ekipe iz Senja kao pobjednik grupe i ekipa iz Zadra kao drugoplasirana, što je drugog dana natjecanja dovelo do polufinalnih susreta između Osnovne škole Malešnica Zagreb i Osnovne škole Stanovi iz Zadra, te VI osnovne škole Varaždin i Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Senja.

Prvo polufinale su lako dobili Zagrepčani i čekali su pobjednika druge polufinalne utakmice.

Polufinale između Varaždinaca i dječaka iz Senja je bilo iznimno uzbudljivo do samog kraja. Poluvrijeme su naši dječaci dobili sa 7:6 i tijesan rezultat je bio do samog kraja kada se u zadnju minutu ušlo s rezultatom 13:13.

Napad je imala ekipa iz Senja i izborila udarac sa 7 metara koji nije iskoristila. Zadnji napad su imali naši dječaci i u zadnjoj sekundi izborili udarac sa 7 metara koji su i iskoristili te se nakon prave drame plasirali u finale pobjedom 14:13, gdje su ih čekali favoriti iz Zagreba (tri igrača PPD Zagreba i tre iz Medveščaka ).

Očekivala se velika borba, ali zbog nedostatka snage, koncentracije i puno sreće, ipak su dječaci iz Zagreba pobijedili naše Varaždince sa 22:11.

Na kraju susreta ipak nije bilo nezadovoljnih jer su se mladi Varaždinski rukometaši prezentirali kao izuzetno kvalitetna ekipa koju su činili dječaci iz GRK VaraŽdina 1930 i RK Varaždina, te su osvojili srebrnu medalju i drugo mjesto u Hrvatskoj, što je izuzetno veliki uspjeh.

Za VI Osnovnu školu Varaždin su nastupili: Juraj Primorac, Marko Kuzmić, Fran Puček, Nikola Niko Risek, Matej Tači, Dino Divjak, Fran Žganec-Brajša, Luka Ivanković, Tino Žuvić, Damjan Makoter, Marsel Bistrović, Lovro Puček, Bruno Mlakar, Petar Jembrih-Prstec. Voditelj profesor Tomica Kanoti

{gallery}PH u rukometu za djecake{/gallery}

 

Komentari