Rukometašice Koke u subotu "otvaraju" s Dugim Selom

Objavljeno: 12.09.2013. 08:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Nakon muškog, kreće i žensko prvoligaško rukometno prvenstvo, a u 1. kolu rukometašice Koke, u subotu u 17 sati u Graberju, dočekuju Dugo Selo.

Ako je suditi po "generalki" sa slovenskom ekipom Celje Celjske mesnine, u kojoj su "kokice" slavile rezultatom 30:26, razloga za optimizam itekako ima. Ima ga i zbog činjenice da ova ekipa izgleda vrlo zanimljivo, s tri mlade reprezentativke (Ivana Dežić je sa 6 pogodak i protiv Celjanki bila najefikasnija igračica utakmice, a tu su još i Ines Domjan i Elena Halili), no uz tu trojku Koku su pojačale i dvije mlade "podravkašice", sestre blizanke Dora i Larissa Kalaus, također reprezentativne kvalitete. Ne čudi stoga i ambicija uoči sezone koju ne skriva direktor kluba Damir Premužić.

- Mi radimo sustavno i priznajemo samo takav pristup, u okviru svojih mogućnosti. I tako postavljamo ciljeve, korak po korak; prošlu smo sezonu okončali na sedmome mjestu, ove je cilj to ponoviti, možda i dohvatiti mjesto iznad tog sedmog, ugurati se u "gornji dom" hrvatskog prvoligaškog rukometa - rekao je Premužić.

Generalka sa Slovenkama dala je za pravo na optimizam, a već će prvo kolo usmjeriti put. Protivnik je itekako poznat, s Dugoselankama su "kokice" uostalom odigrale i prve dvije pripremne utakmice ovog ljeta, u Varaždinu su slavile, u "uzvratu" izgubile. Hoće li se tradicija domaćih pobjeda nastaviti, znat ćemo nakon subotnje utakmice. Pozivnica svakako vrijedi, u dobrom starom Graberju u 17 sati: Koka – Dugo Selo!

Komentari