osvrt predsjednika zajednice

Runac o korona godini u sportu: Najviše su izgubila djeca!

"Nije bitno kada ćemo održati svečanost, nego jedino to da se nagrade najbolji!"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.02.2021. 08:34

Zadnja izmjena: 01.02.2021. 08:54

Pandemija koronavirusa u 2020.godini utjecala je na sve aspekte  života, a među onima koji su ponajviše osjetili tešku situaciju na svojoj koži bili su sportaši.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Alen Runac posebno se osvrnuo na djecu koja inače redovito treniraju, a sada su nepovratno ostali uskraćeni za jedan period razvoja motoričkih sposobnosti.

- Najveći gubitnici u sportskom dijelu zbog epidemije sigurno su djeca, koja su nepovratno izgubila godinu dana - rekao je Runac, dodajući kako su u natjecanjima koja su se unatoč svemu održala ostvareni zapaženi rezultati.

I ove je godine, kaže Runaxc, Zajednici prioritet rad s mladima, te ulaganje u infrastrukturu i potpora vrhunskim sportašima. Održat će se i svečanost dodjele nagrade najbolji sporašima.

- Hoće li se svečanost održati u svibnju ili u listopadu uopće nije bitno, bitno je da te ljude barem na jedan skroman način nagradimo za njihov rad - zaključio je Runac i svim dobitnicima uputio čestitke.

Financijski, nitko nije oštećen

Što se tiče sredstava koja se iz gradskog proračuna plasiraju prema Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Runac kaže kako je zadovoljan te kako financiranje, bez obzira na situaciju, prošle godine nije bilo umanjeno. - Sportaši nisu održali neka natjecanja pa samim time i nije bilo s tim povezanih troškova, ali se klubovi nisu mogli financirati od članarina koje naplaćuju za svoje trenere pa je u tom dijelu prihod bio smanjeni. Isto tako, Zajednici je smanjen prihod od najma dvorana, ali u prošloj godini od klubova nitko nije bio oštećen - naglasio je Runac.

Komentari