NK VARAŽDIN

Šafarić: Ciljevi su jasni, Prva liga i da se što više domaćih, mladih igrača stavi u "vatru"

Objavljeno: 18.06.2021. 20:31

Zadnja izmjena: 18.06.2021. 20:38

Nikola Šafarić, dosadašnji trener ekipe pionira u Prvoj HNL NK Varaždin novi je sportski direktor kluba, predstavljeno je jučer na konferenciji za novinare.

Nikola ima više od 300 nastupa u HNL-u i 64 pogotka, a u karijeri igrao je za NK Varteks, HNK Rijeka, NK Slaven Belupo, Kaposvar, Zavrč, Inter Zaprešić, Međimurje te je svoju profesionalnu karijeru završio upravo u Varaždinu.

– Bila mi je iznimna čast kada me nazvao predsjednik kluba i priopćio mi da su se odlučili da ja obavljam funkciju sportskog direktora jer sam se nakon dugo vremena osjećao ponosno. Cijeli svoj život proveo sam u klubu na stadionu u Zagrebačkoj ulici,prije prvoliogašu Varteksu, a sada Varaždinu. Jako puno emocija uneseno je s moje strane u ovaj klub i izrazito mi je velika čast i zahvalan sam ljudima iz uprave kluba na ukazanom povjerenju, za kojeg se nadam da ću ga opravdati. Sigurno je da ću dati sve od sebe, bit će i pogrešnih odluka, ali sve će biti u dobroj namjeri. Prvo i osnovno su klub i njegove ambicije, da napravimo sve da ovaj klub ide uzlaznom putanjom i da se još više i jače postave zdravi temelji za sve ono što nas čeka u budućnosti. Ciljevi su jasni, Prva liga i da se što više domaćih, mladih igrača stavi u "vatru". Još bitnije je postaviti jednu dobru osovinu momčadi uz koju bi ti mladi igrači puno lakše došli do izražaja. Pred nama je puno rada i neće biti mjesta za neambiciozne ljude već za one koji su spremni na odricanje, pošten rad i odnos prema klubu i sebi, a na kraju sve to će se odraziti na terenu. Ako ćemo svi zajedno gledati u istom smjeru mislim da onda ne bi smjelo biti problema, rekao je Šafarić.

Nova sezone u Drugoj HNL počet će 14. kolovoza, tako da ima dovoljno vremena da se posloži momčad i uigra za zahtjevan zadatak koji je pred njih stavila uprava kluba.

 

Komentari