NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Šafarić: U Nogometnoj akademiji ćemo pojačati rad, poboljšati uvjete i povećati broj trenera

Objavljeno: 10.07.2021. 19:57

Zadnja izmjena: 10.07.2021. 20:05

U NK Varaždin susreli su se s potrebom ali i željom uključivanja perspektivnih nogometaša juniorskog uzrasta u rad seniorskog sastava.

Posebno je to aktualizirano igranjem u Drugoj HNL kada u momčadi i mora biti mladih igrača. Nogometana akademija NK Varaždin priprema se na takve situacije ali primjećuju se teškoće kod prelaska iz juniorskog u seniorski pogon. Sportski direktor NK Varaždin Nikola Šafarić kaže kako će se u narednom periodu morati napraviti pomak na tom planu.

- I na utakmici u Bednji bilo je vidljivo da juniorima nedostaje seniorskih utakmica. Juniori su dobili priliku i na njima je da ju iskoriste. Danas je teži prelazak iz juniorskog u seniorski nogomet i to se vidi na svakoj utakmici. U kontaktu sam s voditeljem škole nogometa Damirom Jagačićem i ove godine ćemo pokrenuti odigravanje utakmica juniora sa seniorskim sastavima. Za perspektivne kadete i juniore potrebno je da se postepeno počnu uvoditi u seniorski nogomet. Do sada to nismo radili, ali sada smo primorani to napraviti, najavio je Šafarić.

Treća liga - da ili ne?

Tradicionalno se vode razgovori o tome trebaju li mladi igrači ići igrati na posdbu u Treću ligu ili u 1. HNL za juniore, te kako će što prije igrački dostići nivo za seniorski nogomet.

- I jedna i druga opscija imaju svoje prednosti i mane, ali moramo održati Školu nogometa na top nivou i da svi igramo prvu ligu. Mi nemamo tako veliki bazen kao Dinamo. Mi imamo mali bazen od kuda nam dolaze igrači jer su oko nas imamo dva nogometna središta, Čakovec i Koprivnica, a i Sesvete su blizu tako da moramo biti realni. Škola nogometa nije kao nekada, ali nam se otvaraju neke nove situacije i zato ćemo poboljšat rad i uvjete, te ćemo povećat broj trenera. Imat ćemo i vanjske suradnike i time bi trebali poboljšali i rezultate. I sada u juniorima ima potencijala ali dečki moraju raščistiti sa sobom,  žele li se baviti profesionalno nogometom ili ne. Rad se uglavnom mora podignuti na viši nivo, zaključio je Šafarić.

Komentari