ŠKOLSKI SPORT

Šahovska ekipa OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića plasirala se na državno natjecanje

Objavljeno: 01.12.2021. 19:36

Zadnja izmjena: 01.12.2021. 19:39

Učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice ovih su dana ostvarili velik uspjeh. Njihova šahovska ekipa predvođena trenerom Željkom Matkunom osvojila je 1. mjesto u županiji i time se plasirala na državno prvenstvo.

Učenici Luka Lončarić, Vedran Ljubić, Petar Kanešić, Mislav Matkun i Petar Križanić su tako druga generacija dječaka iz topličke škole koja se plasirala na državno natjecanje, a na ovom uspjehu čestitala im je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Svaki uspjeh naših učenika je velik i značajan jer je to rezultat njihovog kontinuiranog rada, truda i odricanja. Svojim uspjesima promoviraju naš grad, ali i županiju i daju nam nadu u bolje sutra jer na njima svijet ostaje – poručila je gradonačelnica Ratković.

Ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Goranka Štefanić kazala je kako su jako ponosni na svoje učenike i zahvalila je vanjskom suradniku Željku Matkunu koji vodi šahovsku ekipu od samih početaka. Osim dječaka, naglasila je ravnateljica Štefanić, i djevojčice nižih razreda postigle su velik uspjeh osvojivši treće mjesto u županiji.

- U ovim izazovnim vremenima već je i sam plasman velik uspjeh, ponajviše zahvaljujući treneru Željku Matkunu koji stvarno živi šah i učenicima koji su kontinuirano trenirali, a njihovu kvalitetu pokazuje ovaj hvalevrijedan rezultat – zaključila je Štefanić.

Trener Matkun naglasio je kako su prvenstvo osvojili učenici koji su cijelo svoje osnovnoškolsko obrazovanje pohađali šahovsku grupu, a uspjeh je prije svega, iznimno važan za djecu i velik jer je ovo druga generacija dječaka iz te škole koja se plasirala na državno natjecanje.

Na državnom natjecanju sudjelovat će između 20 i 24 ekipa, a trener Matkun rekao je kako se nadaju da se završiti među prvih deset ekipa. - Interes za šah uglavnom proizlazi iz obitelji jer se djeca vrlo rano susretnu sa šahovskim figurama, tako da je dovoljno poslati im motivacijski poziv za uključenje u grupu i uvijek se netko odazove. Vjerujem da će i ovaj uspjeh potaknuti mlade na uključenje jer rezultati opravdavaju članstvo – poručio je Matkun.

Komentari