Održano pojedinačno prvenstvo RH

Šalamon iz „Slobode“ srušio vlastiti rekord i približio se normi za Svjetsko prvenstvo

Objavljeno: 20.06.2016. 08:27

Zadnja izmjena: 20.06.2016. 08:28

Foto: AK "Sloboda"

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za starije juniorke i juniore održanom u Zagrebu nastupilo je više od 300 najboljih hrvatskih atletičarki i atletičara, koji ovim natjecanjem završavaju prvi dio sezone. Samo najbolji imali su mogućnost ostvariti norme za nastup na svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Europskom prvenstvu u Gruziji.

Najveći uspjeh postigao je David Šalamon, koji je na 400 m pobijedio sve favorite te je postavio novi osobni rekord od 47,95 s. Tim se rezultatom na samo 25 stotinki približio normi za nastup na svjetskom prvenstvu ovog ljeta. U utrci na 800 m pobijedio je u uvjerljivom finišu, također s osobnim rekordom od 1,53,82 min.

Podsjetimo, Šalamon je prije godinu dana ostvario normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji, no iznenada je obolio pa je njegov povratak u atletiku dugo bio upitan.

Paula Šimunčić, koja je već ostvarila normu za Europsko prvenstvo, u teškoj disciplini trčanja na 3.000 m sa zaprekama osvojila je srebrnu medalju.

Iznenađenje dana bila je i mlađa juniorka Orhideja Lešćak, koja je na 100 m prepone osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju s vremenom od 15,12 s. Franja Želimorki osvojila 3. mjesto u bacanju koplja s bačenih 42,91 m.

Odlično su nastupili Jan Ožeg i Ena Krebelj, koji su se u svojim disciplinama plasirali na visoka 4. mjesta. Ostali Slobodini predstavnici plasirali su se do 10. mjesta, što se u ovoj konkurenciji i masovnosti može smatrati velikim klupskim uspjehom.

Komentari