Varaždinski trener

Samir Toplak nakon sezone iz snova: Ovo je fenomenalno, iz Intera ću otići jedino ako se pojavi 'nemoralna ponuda'

Objavljeno: 16.05.2016. 11:39

Zadnja izmjena: 16.05.2016. 11:57

Foto: Arhiva

Završila je sezona u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a bila je to sezona iz snova za varaždinskog trenera Samira Toplaka i njegov zaprešićki Inter s kojim je stigao do petog mjesta.

Toplak je protekle sezone s Interom osvojio prvo mjesto Druge hrvatske lige i u novoj sezoni u najvišem rangu hrvatskog nogometa mnogim su im predviđali grčevitu borbu za ostanak.

No, varaždinski strateg sa Zaprešićanima je napravio pravi podvig osvojivši peto mjesto lige. Njegova momčad u 36. kola osvojila je 47 bodova, upisavši pritom 11 pobjeda, 14 remija i 11 poraza, uz 39 postignutih i 48 primljenih golova.

Kemija

- Da nam je netko tu poziciju ponudio prije početka prvenstva, naravno da bi je objeručke prihvatili. Ovo je fenomenalan uspjeh, svjesni smo toga svi u klubu. Uz dobar i kontinuiran rad, stvorila se odlična kemija pa je to ujedno tajna uspjeha - rekao je Samir Toplak, bivši trener Varteksa, Gorice i Cibalije.

Više od 60 posto golova Intera zabio je prvi strijelac lige Ilija Nesterovski. Makedonski internacionalac postigao je čak 25 golova, čak devet više od Ejupija iz Slaven Belupa koji drži drugo mjesto liste strijelaca.

Toplak nam je već prošle sezone pričao kako će Nesterovski zabijati i u Prvoj HNL, ali mnogi mu nisu vjerovali.

- Hajduk je pratio Nesterovskog, no bili su skeptični. Kad nekoga svakodnevno treniraš, znaš o kakvom se igraču radi. Riječ je o rođenom pobjedniku, koji sve na treningu radi na visokoj razini i naravno da mu se to vratilo - rekao je Toplak za prvog strijelca lige koji je na ljeto preseliti u Palermo za pola milijuna eura.

Nesterovski

- S njegovim transferom, klub je lijepo posložio financijsku situaciju. Naravno da će ga biti nemoguće nadoknaditi, no pokušat ćemo na ljeto dovesti dvojicu napadača - istaknuo je Toplak kojem je ugovor istekao, a čeka potpisivanje novog.

Varaždinski strateg ima i tri ponude; jednu s Bliskog istoka, a drugu iz Poljske, treću iz 1.HNL, no vrlo vjerojatno će ostati u Interu.

- Odlična je atmosfera u klubu, a vrlo vjerojatno ću ostati u Interu. Osim ako neću dobiti 'nemoralnu ponudu' koja će me oboriti s nogu - zaključio je Toplak.

Komentari