Ludbrežanka u Riju

Sara Kolak: Ovo je neočekivano, nisam ni sanjala da ću izboriti nastup na Olimpijskim igrama

Objavljeno: 08.03.2016. 13:41

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 13:41

Foto: facebook - Hrvatski atletski savez

Ludbrežanka Sara Kolak u nedjelju je na Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu u Splitu izborila vizu na Olimpijske igre u Riju. Sada kada su se dojmovi slegli, porazgovarali smo s mladom Ludbrežankom koji je presretna ostvarenim uspjehom.

Kolak koja nastupa za riječki Kvarner prošli je tjedan na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Ptuju postavila novi hrvatski rekord u bacanju koplja. Koplje je letjelo na daljinu od 60 metara i 24 centimetra, što je bio novi hrvatski seniorski rekord.

Na Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu u Splitu popravila je rezultat i bacila koplje 62,75 metara te se plasirala na Olimpijadu.

- Ovo je definitivno bilo neočekivano. Stvarno nisam ni sanjala da ću ostvariti taj uspjeh - rekla je Sara Kolak koja je prije godinu i pol doživjela tešku ozljedu desnog ramena.

Teška ozljeda

To ju je bacilo izvan stroja na 15 mjeseci, no to nije je pokolebalo da napravi velike stvari.

- U svakom zlu ima neko dobro. Tako sam iz svega toga izašla jača, a posebno sami si u glavi neke stvari posložila - rekla je Kolak koja još ne razmišlja o nastupu na Olimpijskim igrama u Rio de Jaineru.

- Još ne razmišljam o Riju bez obzira na to što Olimpijske igre nisu daleko. Trener mi je postavio neke zadatke i mukotrpno ću trenirati kako bi ih uspješno riješila - objasnila je Kolak.

Jedan od zadataka Sarinog trenera je ulazak u finale prvenstva Europe u Amsterdamu.

Europsko prvenstvo u Amsterdamu

- Cilj je ući u finale Europskog prvenstva. Teško je reći kakav će mi hitac biti potreban za plasman u finale, ali da ću sve od sebe kako bi to ostvarila - rekla je 20-godišnja Ludbrežanka koja trenutno živi u slovenskom Celju, a studira na Poslovnoj akademiji u Rijeci.

- Bez obzira na mnoge sportske obveze, uspijevam ih uskladiti s fakultetskim obvezama. Rješavam ispite, a želja mi je da ih trenutno riješim što više - zaključila je Kolak koja je bacačku karijeru započela u varaždinskoj Slobodi.

Komentari